Västerbotten bör bilda egen region – precis som Jönköping nu gör

Läser att partierna i Jönköpings län nu bestämt sig för att ansöka hos regeringen om att få bilda en egen regionkommun. Tidigare har som bekant  Halland och Gotland bildat egna regioner.

Västerbotten bör snarast göra detsamma! Målet är fortfarande att vi ska få ihop de fyra Norrlandslänen i en storregion, men just nu ligger de ambitionerna långt borta. Tyvärr.

Och då är det enda rätta att ansöka om att bilda en egen region, så att kommuner som Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramförs m.fl får möjlighet att söka sig norrut. Annars tvingas de in i en region med Västernorrland och Jämtland. Och det är ju vansinnigt då Övik och Umeå har betydligt mer gemensamt med varandra, bara för att ta ett exempel.

Moderaterna i Västerbotten har sedan tidigare tagit beslut på att jobba för en storregion med alla fyra länen, men om det inte skulle gå så är vårt belut att arbeta för en egen regionkommun.  Så får vi arbeta mer långsiktigt på att sy ihop en enighet i Norrland, för den finns inte i det här läget.

Gör vad du kan. Med det du har. Precis där du är.

Både Lennart Holmlund och Edward Riedl har tidigare på sina bloggar varit inne på samma linje. Och nu gör alltså Jönköping just detta.

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>