Alliansen föreslår ökat stöd till BRIS i Umeå

 

Pressmeddelande 2012-02-13

Alliansen vill öka stödet till BRIS i Umeå

Alliansen i Umeå föreslår att Barnens Rätt i Samhället (BRIS) ska få ökat stöd. Varje år ansöker BRIS om medel till sin lokala verksamhet av Umeå kommun (detta görs i alla kommuner), i år handlar det om 5 kronor per barn i kommunen. Umeå kommun har gett besked till BRIS att de är beviljade 77 000 kr för 2012, vilket innebär 3,21 kr/barn. Alliansen vill höja detta och anser att det har ett viktigt signalvärde.

”Detta kanske är småsummor i sammanhanget, men väldigt viktiga kronor för den betydelsefulla verksamhet som BRIS bedriver. Kostnadsökningen med 1,78 kr/barn kan med fördel finansieras genom att reservera pengar ur avsättningarna för ”sociala investeringar” ”, menar gruppledarna för Alliansen i Umeå.

Barnens rätt i samhället (BRIS) är ideell organisation som fungerar som ett stöd för utsatta barn och en länk mellan barn, vuxna och samhälle.

Kontakt:
Anders Ågren, Moderaterna
070 – 341 67 64

Britt-Marie Lövgren, Folkpartiet
070-227 87 77

Mattias Larsson, Centerpartiet
070-682 17 19

Veronica Kerr, Kristdemokraterna
070-259 55 95

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ulf

    BRIS gör ett fantastiskt arbete och fyller en viktig funktion där samhällets institutioner brister samt verkar som ett komplement till dessa. Att föreslå ett ökat stöd känns som rent valfläsk av aliansen. Har man ett intresserad av problematiken bör man satsa inom kommun/stat och inte nöja sig med ideella krafter! Satsa även på skolkuratorer/psykologer, ungdomsgårdar, sociala etcetera om ni vill få till en förändring.

  2. Katarina Hampusson

    Ideellt föreningsliv har alltid varit en vital del i att stärka samhället. Jag tycker att det är ett bra förslag. För BRIS är det alldeles säkert ett viktigt tillskott ekonomiskt och en betydelsefull signal att samhället uppskattar insatserna som görs. För kommunen handlar det om, precis som det står i förslaget, en liten summa pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>