Bodström (S) gillar friskolor

På Politikerbloggen idag kan vi alla läsa att en ledande socialdemokrat, Thomas Bodström, ska sitta i styrelsen för en privat förskola. Intressant med tanke på att så många socialdemokrater, inte minst i norra Sverige och kanske Umeå i synnerhet, är fanatiska friskolemotståndare.

Kul att inte alla socialdemokrater är emot valfrihet!  I det här fallet är Bodström på rätt linje.

 

Saxat från Politikerbloggen:

"Förra justitieministern Thomas Bodström har accepterat uppdraget som styrelseledamot i den privata friskolekoncernen Pysslingen, kan Politikerbloggen i dag avslöja. Så sent som den 4 september krävde vänsterpartiet ett förbud mot att ta ut vinster i privata skolor och förskolor.

 

Thomas Bodström, som haft sina egna barn på Pysslingen-förskolor, ska nu verka för att de nya ägarna — ett danskt riskkapitalbolag — tjänar så mycket pengar som möjligt på verksamheten.

Styrelseordförande i Pysslingen är i dag delägaren Michael Storåkers, tillika styrelseordförande för reklamkoncernen McCann. Storåkers kommer dock att lämna sitt uppdrag när de nya ägarna tar över inom kort, skriver tidningen Resumé.

Pysslingens verksamhet har utvecklats snabbt. De senaste åren har försäljningen ökat med drygt 15 procent om året. 2008 omsatte bolaget 829 miljoner kronor och gjorde en vinst på drygt 26 miljoner."

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Isak

    Tänk va roligt det är med hon Lisbet Olofsson. Hon är som
    den där Pastor Jansson. Å hon säger att dä ä sä roolit när
    dä ä roolit. Och då undrar jag, hur kan man vara så rolig.
    Japp säger säger Anders Ågren, det där va roligt. För dom
    i (S) tyckt`int dä va ett dugg roolit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.