Fler charterresor direkt från Umeå

Umeås flygplats – Umeå City Airport – är sedan tidigare en mycket strategisk pusselbit för vår stads utvecklings -och tillväxtmöjligheter. Goda flygförbindelser med övriga landet är A och O, och när det dessutom går snabbt att ta sig till och från flygplatsen så snabbt blir det en uppenbar konkurrensfördel. Tid är pengar.

Vi fick under sommaren positiva rapporter om att Umeå, tillskillnad från flertalet övriga flygplatser, gick mot strömmen och inte tappade flygresenärer.

I dagens tidning kan vi läsa att man nu också utökar antalet charterresor direkt rån Umeå. Artikeln gäller resebolaget Ving, som kommer att köra direktflyg till Kreta, Mallorca och Turkiet. Antalet platser för kommande säsong har utökats.

Det här en är mycket bra utveckling. Det betyder mycket att slippa mellanlanda på Arlanda eller någon annanstans, och istället på ett smidigt sätt kunna flyga direkt från Umeå till resmålet.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Viktor

    Visst, förrutom charter har har vi ju bara direktlinjer till Arlanda och Luleå & Östersund.
    Behövs mer!
    Varför inte sänka flygplats skatten så att ryanair vågar etablera sig i Umeå?
    Utlandslinjer skulle bidra till att mer folk kommer hit och turistar, samt vi norrlänningar får större möjligheter att resa utomlands. Ni skulle tjäna i slutändan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.