Att prioritera apropå skolförslag

Det har blivit några dagars paus i bloggandet, men världen stannar ju inte för st 🙂 Upptäckte att jag hade mycket att ta igen när jag hade varit borta under förra veckan.

Idag kan vi läsa om ett förslag till besparingar på skolans område. Nedläggningar av ett antal skolor är tydligen på tapeten. Men har man funderat på att spara på¨adinistration och överbyggnad? Var är de tuffa besparingarnapå dessa områden? Alliansen driver en tydlig linje om att spara på sådant för att istället kunna värna kärnverksamheten inom exempelvis skolan. Det här förslaget gör tvärtom.

VK hade en bra ledare idag om det dåliga besparingsförslaget. Alliansen kommer med sitt motbud på fredag.

Nu ska jag iväg på det första av en rad möten för dagen. Vi börjar med företagsfrukost på Rex. Dagens tema är handeln och mode.

 

Vi hörs!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Mats

    Så sant Anders – världen stannar inte för du inte bloggar!

    Det som stannar är välfärden för pensionärer – sjuka – arbetslösa med den politik som Alliansregeringen för!

    http://extra.expressen.se/pdf/091001-budget.pdf

    På denna adress redovisas vad händer med dessa gruppers ekonomi i Alliansens Sverige 2010 – sänkningar rakt igenom – nu påstår du med säkerhet att det föreslagits en skattesänkning för pensionärer men vad hjälper det- det blir i alla fall ett minus!!

    Informera gärna Edward R samt dina gelikar i allians för Umeå om denna verklighet som ni jobbar för!

    Vi är många som ser fram mot valet 2010 – då hoppas vi på en ny regering.

  2. Anders Ågren

    Svar till Mats (2009-10-01 12:30)
    hejsan! Jag ser också fram emot valet 2010. Men jag är övertygad om att Alliansen vinner igen. Vem vågar rösta för en regering med sossarna, vänstern och miljöpartiet? Tala om vänsterexperiment!

  3. Mats

    Anders – en majoritet av de röstande kommer med stor säkerhet att rösta på det Röd-Gröna blocket.

    Varför svarar du inte på min kommentar om att ni stannar valfärden för en stor del Svenskar som betalt skatt i massor av år?

    Är det så att dina högeråsikter gör att du inte bryr dig om hur – gamla – sjuka – arbetslösa – har det, är dina tankar (som det verkar) så säg det rakt ut i stället för att ”jollra”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.