Snuset fortsätter engagera

Idag hann jag inte blogga på morgonen som jag normalt gör – först hade vi ett internt telefonmöte med partiföreträdare och sedan det vanliga månadsmötet på stadshuset med Allians för Umeå.

Blev just nu innan lunch intervjuad av TV4 angående den kritik som jag framfört mot snusförslaget, d.v.s. förslaget att förbjuda Umeå kommuns anställda att snusa på arbetstid. Kritiken blir starkare och starkare.

Nu har även de fackliga representanterna höjt rösterna sedan socialdemokraterna kom med idén att det skulle bli skillnad i lön mellan dem som använder tobak och inte använder tobak. Stolligheterna blir alltså värre och värre.

Flera partier har gruppmöten ikväll och ska enligt uppgift diskutera frågan ett varv till. Så också moderaterna.

Förhoppningsvis får det sunda förnuftet råda i flera partier, så att vi får en majoritet i kommunstyrelse och fullmäktige som säger nej till förslaget om snusförbud.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    En pris snus vs priset för badbeslutet. Likheter finns mellan snabbt beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott om snusförbud för kommunanställda och hastigt beslut 2007 om nytt bad på grusplanen vid P-huset Nanna.

    Kritiken mot badplanerna växer också, men politikerna håller fast vid det, trots priset av försening och påverkan på andra planeringar, senast för musikungdomarna på Hamnmagasinet.

    Snusförbuds-beslutet kommer upp i KS och kanske också i fullmäktige. Kan man vänta samma beslutsordning om avtalet om ett Nannabad som nu arbetas på? Och debatt och omprövning politiskt för fel badbeslut?

  2. Andreas

    Frågan är om detta förslag följs av att även den beroende framkallande drogen koffein/kaffe även tas bort och förbjuds på alla arbetsplatser?! Känns skönt att vara en vuxen människa.

  3. Börje

    Om de inte följer förslaget visar det bara på vad svaga de är. Det är väl känt att Västerbotten har bland de flesta snusare i landet. Att då inte tänka på folkhälsan utan uppmuntra snusare att bara fortsätta är bara tragiskt. Det är ytterst märkligt att det gått bra i andra kommuner att redan genomföra detta utan en massa protester från ett fåtal. De enda som gynnas om politikerna viker sig är tobaksbolagen.

  4. lf

    Ja du Anders jag förstår att det är svårt att kommentera din kovändning. (Jag menar ingen kommentar)Men så är det i politiken.Plötsligt blåser det åt ett annat håll. Och då gäller det att anpassa sig .

  5. lf

    Här har vi mästarnas mästare.Anders Ågren anser att det är han som fattat det riktiga beslutet.Så talar en sann moderat.
    Han slår Maud Olovsson med hästlängder.

  6. Anders Ågren

    Svar till lf (2009-11-17 19:08)
    Hej, jag är något osäker på vad du syftar på. Faktiskt. För en vecka sedan medddelade jag på sammanträdet att jag personligen var emot snusförbudet, men att jag inte hade något emot informationsinsatser och andra förebyggande/hjälpande insatser för dem som vill sluta. Detta har nu fått ett brett stöd, även om (s) och (v) plötsligt även vill stryka rökfri arbetstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.