Att svinga ordförandeklubban

Idag sitter jag som ordförande när vi sammanträder dels med kommunstyrelsens arbetsutskott, dels näringslivs- och planeringsutskottet. Holmlund (S) är som bekant bortrest och då träder jag in i egenskap av vice.

Huruvisa det är tunga ärenden eller ej kan diskuteras, men däremot är det ganska många… I alla fall på arbetsutskottet. Hälsobokslut för kommunens personal 2009, upphandlingar, förfrågningsunderlag, en motion och ett medborgarförslag samt en rad fullmäktigeuppdrag som ska rapporteras tillbaka till fullmäktige.

Så under kommande veckor är det Alliansens företrädare som svingar ordförandeklubban i Umeå. Efter valet i september så blir det förhoppningsvis av mer permanent karaktär 🙂

Men det avgör umeborna!

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har tänkt på det där ibland. Att när det är många punkter så orkar man inte vara skärpt hela tiden. Men att ta bort punkter går inte men kan man dela upp det i två möten?
    Hur gör man när det blir för mycket?

    Det kanske är svårt att få ihop folk till möten så att dela upp i flera är inte ett alternativ..eller..

  2. Anders Ågren

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-09 08:51)
    Det finns ju ingen anledning att ha fler möten än vad som faktiskt är nödvändigt. Råkar det vara få ärenden till en mötesdag, och det inte är några akuta beslut som krävs, är det i mina ögon bättre att ställa in ett möte och ta det veckan därpå istället. Det sparar både tid och skattepengar, om inte annat.

  3. Pelle

    Nä, politiskt beslutsfattande är inte att leka, men din blogg luktade makt och lek med ansvaret!

    Du svarade aldrig på RUT avdraget är det en för känslig fråga för herrn?

    http://www.expressen.se/ekonomi/1.1912489/pensionarer-far-dra-at-svangremmen-igen

    Läs detta och förklara för alla pensionärer vad i h-vete ni i alliansen håller på med – ja jag vet att pensionsöverenskommelsen är blocköverskridande men inte alliansens sätt att ta ut skatt!

    Det är ren och skär HÖGERPOLITIK, ta från de ”fattiga” och ge till de ”rika” – den omvända Robin Hood politiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.