Det ljusnar för Sveriges ekonomi
Igår presenterades regeringens vårproposition. I Umeå skulle propositionen ha presenterats av migrationsminister Tobias Billström, men vulkanutbrottet på Island fick följder även för det. Så någon presskonferens blev det inte.

Huvuddragen var dock kända sedan tidigare. Skattesänkning för pensionärer, stöd till barnfamiljer och unga.

Positivt var också finansministerns bedömning att det kommer finnas utrymme för ytterligare reformer. Om det sedan blir 20 eller 30 miljarder är oklart. Borg nämnde fortsatta skattesänkningar, för både pensionärer och löntagare (där klyftan mellan grupperna skulle minska) samt kvalitetsförbättringar i välfärden.

Mot detta står en uppenbart irriterad opposition, som efterlyser en jobbpolitik (!). Intressant att se hur de själva ska lägga förslag på en sådan med tanke på att miljöpartiet faktiskt vill betala arbetsföra för att vara lediga (s.k. friår, d.v.s. motsatsen till arbetslinjen), avveckla kärnkraften samtidigt som alla rödgröna partier vill höja skatten.

Alliansregeringen tar ansvar för Sveriges ekonomi, och har lotsat landet genom den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet.
Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.