1:a maj – Nya moderaterna värnar arbetslinjen

Även om filmsnutten har något år på nacken, så pekar den ändå på något väsentligt. Det är inte längre socialdemokraterna som värnar den svenska arbetslinjen, och gör det lönsamt att arbeta i vårt land. Det är inte längre (S) som lyssnar på dem som vill arbeta och göra rätt för sig. Det är moderaterna som övertagit den rollen i svensk politik.

Tänk på det när ni hör parollerna från dagens demonstrationståg.

Tiderna förändras. Moderaterna är det nya arbetarpartiet.

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Ditt leende på bilden tillsammans med filmen förvandlas plötsligt till ett hånflin och gör ditt fräcka inlägg kontraproduktivt. De personer som skymtar på de gamla bilderna var nästan beredda att gå i döden för att stoppa högerkrafterna och skulle rotera i sina gravar om de visste.

  2. Isak

    Efter valet så ska vi även se till att Anders Ågren och
    Edward Riedl ska få ett nytt och hederligt jobb, det kallas
    den nya arbetslinjen.

  3. Magnus

    Pär Andersson, de demonstrerade inte för högre skatter och fler bidrag. De demonstrerade för sunda saker som rösträtt och bra arbetsvillkor. Du verkar tro att dagens vänster främst kämpar sunda saker men så är det. Den tidens människor demonstrerade inte för höjda skatter – utan mot.

    För övrigt har du ”högerkrafterna” att tacka för att inte vansinnigheter som löntagarfonder och parabolförbud infördes.

    Facken kan du tacka för att inte arbetarna får del av vinsterna i företaget utan att de pengarna istället går till facken. Kollektivet före individen.

  4. Conny Forsström

    Det är i sanning ett hån mot alla tiders största hjältar, arbetarrörelsen, att motståndarna försöker likna sig vid dem. Men moderaterna lurar inte så många som de tror, det visar i alla fall opinionsundersökningar.

  5. Conny Forsström

    Den arbetslinje som moderaterna företrädare handlar om att individen ska ta vilket jobb som helst till vilken LÅG lön som helst. Och nej, snacka inte om att man har ett val för det har man inte när alternativet är svält. Kom med nåt bättre argument!

  6. Conny Forsström

    När moderaterna dessutom är fackfientliga är det än mer ett slag i ansiktet på arbetarrörelsen att moderaterna använder arbetarrörelsens symbolik. Fackfientliga, med det menar jag en hel mängd saker, det senaste är att det nu blir svårare att som fackmedlem få ledigt för facklig utbildning.

  7. Emil Säfvenberg

    Den första maj varje år samlas folket för att protestera mot högerpolitiken. Efter 116 år tycker moderaterna det är dags att någon lyssnar. Jag tycker det är dags att agera.

  8. Andreas Georgsson

    Anders du menar att de nya moderaterna värnar om Alliansens nya arbetslöshetslinje. En linje som betyder fler männsikor i utanförskap.

    En rekordhög ungsomsarbetslöshet, där en hel genration ungdomar är hänvisade till att leva på socialbidrag. Sjuka som tvingas ut från vården och över till AF som inte kan ta emot dem, istället hänvisas även de vidare till Sociala och ett liv på existens minimum.

    Det är inte fattigdom som skapar arbeten, fakta talar sitt tydliga språk.

    100 000 fler arbetslösa!

    Det är Alliansens arbetslinje.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.