Rödgröna skattehöjningar och bidragslinje

Har hunnit skumma igenom lite kring vänsteroppositionens budgetförslag under lunchen.

S, V och Mp går till val på en gemensam politik som kommer att innebära ett jobbstopp i hela landet. De rödgröna byter den av Alliansens återupprättade arbetslinjen mot den gamla bidragslinjen. Utanförskapet permanentas tyvärr när sjukförsäkringen återgår till vad den var när 140 personer förtidspensionerades varje dag genom avskaffade tidsgränser och högre ersättningar.

Resultatet av de rödgrönas förslag kommer att drabba företagandet i Sverige hårt med förlorade arbetstillfällen som följd. Höjda socialavgifter för unga, höjd bensinskatt, och återinförd kilometerskatt är bara några av de exempel på vallöften från vänsterpartierna som kraftigt kommer att försämra företagsklimatet i hela landet. Genom sämre förutsättningar för riskkapital drabbas företagare och entreprenörer ytterligare.

Vi Moderater och de andra partierna i Alliansen vill istället fortsätta att göra det mer lönsamt att arbeta och mer attraktivt att starta och driva företag i Sverige.

Nu mer än någonsin behövs arbetslinjen och en samlad politik för fler jobb.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. leif

    Sist någon vann ett val här i Sverige så gick dom till val på samma sak. Vi sänker här, men höjer här borta så att sänkningen äts upp.

    Ja just det, det var ju ni. varför är det skillnad 2010 när det inte var det 2006?

  2. Andreas Georgsson

    Sjukförsäkringen (M) – 1,5 år med nedtrappning i stödet, slutgiltigen utförsäkrade som ger personen 3 000 kr i månaden eller socialbidrag. Samt utkastad från möjligheten till rehabilitering, medicinering och stöd för att komma tillbaka.

    Sjukförsäkringen (S) – 80% av lönen, aktiva åtgärder för rehabilitering och fortsatt medicinering. Möjlighet att deltidsarbeta efter förmåga.

  3. Andreas Georgsson

    (S) Satsar på sänkt arbetsgivaravgift för småföretagen, ger ett små företag med 2-3 anställda 50 000 kr extra. Viktga pengar för ett företag i tillväxt. Satsning på riskkapital och stöd för inovationer och ökad hjälp för att öka exporten för småföretag. Satsning på turistnäringen som är den näring som växer mest, omsätter mer än hela bilindustrin.

    (M) Inga satsningar, skattesänkningarna är ju ett universal medel.

  4. Andreas Georgsson

    Bensinksatten, ni tänkte själva höja den med 1 kr, nu höjs den med 48 öre. Ni gick på val 2006 att sänka bensin skatten men ni har höjt den med över 60 öre sedan dess, för att finansiera andra skattesänkningar.

    Skillanden för (S) är att höjningen med 48 öre direkt används för att skynda på en utvecklingen som minskar beroendet av bensin.

    Att fortsätta att vara extremt beroende av bensin och diesel gör Sverige oerhört sårbart, och kan på allvar hota tillväxten och jobben.

  5. Emil Säfvenberg

    Behöver du råda bot på sjukdomarna i Sverige kan jag rekommendera Darfur-modellen, där har de varken tid eller råd att vara sjuk. Blir det jobbstopp med de rödgröna bjuder jag dig på palt.

  6. Pelle

    Likt en skrivande papegoja upprepar du vad din partiledning försöker tuta i Svenska folket, sanningen hr högerman är att det inte finns någon bidragslije utan det finns två olika syn på människor – er syn att människor utan arbete eller sjuka är parasiter i samhället likväl de pensionärer som byggt upp Sverige och sedan de röd/grönas syn på ett solidariskt samhälle.

    Här är de två linjer vi skall välja mellan, alliansens egoistlinje och de röd/grönas solidaritetslinje!

    För mig som tänkande och empatisk människa så är valet klart SOLIDARITET!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.