Nya friidrottsarenan invigd

I tidningarna kan vi idag läsa om att Umeås nya friidrottsarena invigdes i helgen. Tyvärr kunde jag inte delta vid invigningen då det var fullt upp med aktiviteter i den pågående valrörelsen, men glädjande var det hur som helst. Nu kommer friidrotten att få betydligt bättre förutsättningar i Umeå, och vi fortsätter bygga vidare på Umeå som Idrottsstad.
 
Det är en härlig känsla att se hur ett moderat förslag blir verklighet.
 
I augusti år 2006 lämnade jag in en motion på den moderata fullmäktigegruppens vägnar, med förslaget att Umeå kommun skulle bygga en ny friidrottsarena. Motionen bifölls av kommunfullmäktige – och nu ganska precis fyra år senare står den färdig och har blivit invigd!
 
Politik kan göra skillnad – i stort och smått!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är bra med friidrottsarena vid IKSU på campusområdet som ger samordningsvinster och framtidsmöjligheter med nära till andra idrotter. Klokt var att låta de olika umeklubbarna medverka i planeringen.

    Så gjordes inte för simningens 50:a som hastigt tvingade hastigt in i ett affärs- och hotellkomplex på Nannakvarteret och simsporten stod inför fullbordat faktum.

    Nu kan gymnastiken tänka sig IKSU-läge. Hoppas att det blir så, jag har länge lanserat den idén. Och då passar än mer en 50:a med hoppdel på IKSU och ger Sveriges främsta sportområde.

    Våga ändra här! Det gillar många väljare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.