Stugorna kring Nydalasjön

I dagens VK skriver ”Nätverket för Nydalas nyttjare” om Nydalaområdet och framtiden för stugorna kring sjön. De ställer den befogade frågan om vad som ska hända med stugorna, eftersom socialdemokraterna och vänstern vill riva dem.

För dem som värnar den trivsamma miljön kring Nydalasjön och stugbebyggelsen så ska man rösta på något av övriga partier. Det var ju vi i Alliansen som genom en motion år 2005 lyckades driva igenom ett temporärt stopp i rivningen av stugorna.

Nydalaområdet är ju ett viktigt rekreationsområde, och vi är många som anser att stugorna kring sjön förhöjer värdet av att ströva fritt och tryggt i området. Vi hade också i direktiven till ny fördjupad översiktsplan lyckats slå fast att stugbebyggelsen runt Nydalasjön ska få vara kvar. Socialdemokraterna har ju önskat inlösa och riva alla stugor, medan vi från Alliansen i en motion från 2005 lyckades genomdriva ett temporärt stopp i rivningen, i avvaktan på en kulturhistorisk inventering av stugorna. Det visade sig att en mycket stor del av stugorna bedömdes som viktiga att bevara.

Umeå kommun borde en gång för alla slå fast att någon inlösen och rivning av stugor inte längre är aktuell.

Ännu ett skäl till att rösta på något av Allianspartierna.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.