Öhh. Inte aktiva politiker i Umeå?

Jag har nu under två dagar kunnat läsa i VK om en journalist som går hårt åt oss lokalpolitiker i Umeå. Vi är tydligen osynliga, vi använder oss inte av de sociala medierna (!) på nätet och vi gör inga utspel. Var är valrörelsen undrar hon. Om jag däremot gör en twitteruppdatering om var jag ätit, så väljer hon ut just den som exempel på hur dåliga vi är. Två gånger i rad nu.

Suck. Det här är min sjunde valrörelse och aldrig har den varit så intensiv som denna gång. Andra politiker – från olika block – vittnar om samma sak.

Normalt brukar ju analyserna från massmedia och andra aktörer vara att politikerna i Umeå är bland de bästa i landet på att använda sociala medier. Politikerbloggandet på vk.se har ju blivit uppmärksammat nationellt. Medan andra politiker kanske skriver på sin blogg någon gång i veckan eller som bäst en gång per dag, så ser vi ju i Umeå hur det hinner bli kanske 3-4 eller fler blogguppdateringar per dag för många av oss lokalpolitiker.

Men tyvärr verkar reportern inte ha blivit informerad av VK om att bloggarna ens existerar. Då är det kanske inte så konstigt att hon saknar en politisk debatt i Umeå.

Likaså tror jag att vi – i alla fall några av oss – är bland de mest aktiva kommunpolitikerna i landet på exempelvis facebook. Själv har jag över 4000 ”vänner” på facebook, vilket gör att jag anser att det är lätt att snabbt få spridning på budskap och kommentarer. Eftersom flera av reporterns kollegor på VK är vänner med mig på FB, så kan hon ju fråga någon av dem.

Men det passar förmodligen inte in i den berättelse hon vill skriva om att politikerna inte gör någonting i Umeå.

Tur att de sociala medierna finns, så att vi kan ge en annan verklighetsbild 🙂

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ingela Hjulfors Berg

    Hej Anders, Bra blogginlägg, vilken artikel hänvisar du till? Bra underlag för oss på Social Media Club Umeå som arrangerar en lunch fredag 1 oktober på Hotell Plaza med rubriken: Lokalvalet i sociala medier – en flipp eller flopp?

  2. Anders Ågren

    Svar till Ingela Hjulfors Berg (2010-09-17 09:02)
    Tyvärr tror jag inte att de lagt ut den på vk.se. Men de har i papperstidningen nu haft en reporter som två dagar i rad skrivit om valrörelsen, och hon verkar inte känna till att vi politiker bloggar på VK. Så bilden blir ju hyfsat upp och ned……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.