Motion och träning

Citat från Vårdguiden: "Fysisk aktivitet sätter fart på positiva krafter i din kropp och själ. Lite eller mycket – all rörelse är bra. Bara 30 minuters rörelse om dagen gör stor skillnad för din hälsa och ditt humör. Lägg till lite extra konditionsträning och styrka – och du har ett effektivt hälsorecept. "

Det spelar heller ingen roll vilken form av aktivitet du väljer: promenera, springa, styrekträna eller cykla. Det viktigaste är att du rör på dig regelbundet. Välj något du gillar.

Själv har jag tidigare promenerat och sprungit ganska mycket, men sedan i mars 2011 har jag börjat att träna regelbundet på Iksu Sport. En fantastisk anläggnng för övrigt! Vi varierar mellan främst spinning, indoor walking och bodypump.

Och det ger onekligen effekt. Man blir piggare och orkar mer, både på arbetstid och på fritiden.

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Bra att IKSU Sportcenter uppmärksammas, det är ju där idrott och motion är framtiden för umebor och besökare. Där renoveras nu simhallen, 25:a med sex banor, och till denna kan en 50:a anslutas, plus en äventyrsdel för att locka än fler.

    Nu när 50:an på Nanna inte får den tävlingsstatus för 50-tävlingar och även 25-dito (pga svår och dyrt att transportera flyttbara läktare fyra våningar upp), borde M som säger sig vara för simsportens utveckling och stått upp för en fullgod 50×25:a, satsa på detta på IKSU och avbryta Nannabadplaneringen (avtalet ger utrymme för det i orden ”annan anledning”.

    Om så, kan du lägga till simma i aktiviteterna ovan nästa gång du gör PR för IKSU och campus. F ö med min idé om simkanal runt 50:an kan man springsimma också, en bra träning för eliten och bra för den som rehabiliterar sig. Den blir unik i Sverige (och världen tror jag) och kommer att attrahera extra därmed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.