Nej Holmlund, Vänsterpartiet går INTE att lita på!

Vänsterpartiet i Umeå vill stänga Storgatan för genomfartstrafik med bil. Så fruktansvärt korkat.

Sitter Vänsterpartiet med i kommunledningen eller ej??

Den frågan måste man ställa sig. Deras förslag (som tydligen socialdemokraterna inte kände till före V gick till massmedia) går tvärsemot den trafikplanering vi nyligen varit överens om när vi antog översiktsplanen hösten 2011.

Vänsterpartiet påstår att vill stänga Storgatan för genomfartstrafik  för att få bättre luft i centrum. Istället vill man tydligen ha mötesplatser, uteserveringar och annat som inte är kopplat till biltrafik i kvarteren som berörs. Det kan ju för en oinsatt låta ganska trevligt.

Men det är uppenbara brister i förslaget. För det första blir det inte bättre luft i centrum! De 8000 fordonen som kör på sträckan varje dag i öst-västlig riktning tvingas nu istället antingen köra ner på Strandgatan, via Västra Norrlandsgatan eller Järnvägsallén. Det blir inte färre bilar, men istället ska de tvingas ut på andra närliggande gator. Trafiken ökar där i motsvarande omfattning. Resultat: trafikkaos och ännu längre bilköer.

För det andra är det ett dråpslag mot handeln i centrum. Handlarna i centrum stödjer inte förslaget, vilket framgår av dagens VK. Vill vi ha en levande stadskärna eller ej? Storgatan byggdes om år 2002 med positivt resultat.. Det var samfinansiering mellan de privata fastighetsägarna och kommunen, varvid handeln fick ett uppsving i området och gatumiljö blev mer gästvänlig. Att nu förbjuda trafiken är ju en "kniv i ryggen" på de privata fastighetsägarna.

Vem är det som styr i Umeå egentligen? S och V har ju sedan valet 2010 gått samman i koalition, men man tar sig för pannan när V flummar ut i såna här förslag.

Här har vi alltså V-ordföranden i Tekniska nämnden, och V-ledamoten i Näringslivs- och Planeringsutskottet – alltså delar av högsta kommunledningen – som går tvärsemot de principer och den trafikplanering som gäller för centrala stan. Utan att prata med koaltionspartnern socialdemokraterna.

I både VK och VF är Holmlund intervjuad, och han frågar sig hur man ska kunna styra med Vänsterpartiet? Ja, svaret är väl enkelt. Det går inte att styra med V, utan att göra avkall på logik och förnuft.

Tyvärr har (S) valt att ta Vänstern i båten i Umeå, och då går det som det går….. För Vänsterpartiet  är inte att parti som går att lita på. deras inflytande är skadligt för Umeås utveckling. 

Jag hoppas verkligen inte att socialdemokraterna följer efter V även i denna fråga. Nyss var det införande av sex timmars arbetsdag som också blev ett S-krav. Vad blir nästa? Krossa handeln i centrum?

Bra att Holmlund tar avstånd från V-förslaget. Men hur blir det när Lindvall, Rönngren och övriga ledande S-företrädare i Umeå fått säga sitt? Blir det helt om då även i denna fråga?

Holmund frågar sig om det går att lita på Vänsterpartiet. Svaret är ju nej, men det visste vi ju redan. Hur länge ska denna cirkus fortsätta?

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Björne

  Men dig kan man lita på som poilitiker? Du är otrolig. Enda sättat att själv framstå som bra är att sänka andra till din egen nivå eller lägre om det går. Sånnt höll man på med då man va liten ibland. Att du ogillar Vs förslag är en sak, men bete dig i dina uttalanden som vuxen.

 2. Anders Ågren

  Svar till Björne (2012-02-03 08:11)
  Hmm, exakt vad syftar du på? Att jag skriver att förslaget är ”korkat”? Men det är ju det… Sen hade jag förstås kunnat formulera det lite snällare men det förändrar inget i sak. Vänsterpartiet föreslår detta mot bättre vetande.

 3. Åsiktsmaskinen

  M går inte heller att lita på.

  Kommer ihåg ett antal moderata politiker som dyrt och heligt lovade att inte höja bränsleskatten mer.

  Vad hände 1 januari 2012? Jo, Moderatera HÖJER bränsleskatten.

  Så min fråga är, ljuger ni medvetet eller tror ni att folk ska glömma bort era löften efter något halvår?

 4. Anders Ågren

  Svar till janne (2012-02-03 11:39)
  Bloggen är en del av mitt politiska verktyg, så jag bloggar när jag har tid och känner för det.

  Just denna blogg publicerade jag dock, som du kan se, kl. 07.25 och dagens första möte började kl. 08.00.

 5. Anders Ågren

  Svar till Åsiktsmaskinen (2012-02-03 10:32)
  Tyvärr har partiet där gått åt fel håll. Jag kan bara beklaga att moderaterna har valt den vägen på riksnivå. Finns inget försvar för det.

 6. janne

  Det var ju därför jag frågade om arbetstiden.Så du menar att vi skattebetalare skall betala när du sitter och leker vid datorn.Så alla ni städerskor ,busschaufförer m.m använd bloggen som politiskt vapen på arbetstid och blogga när ni känner för det för det är helt ok enligt Anders Ågren.

 7. Anders Ågren

  Svar till janne (2012-02-03 12:33)
  Som politiker är det självklart för mig att driva opinion i olika frågor, och också visa vad jag gör för invånarna i olika ärenden. Därav bloggen. Det är bra för demokratin med politiker och partier som vill kommunicera med väljarna – men du tycker tydligen tvärtom. Det är också ett synsätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.