Earth Hour på lördag kl. 20.30-21.30

På lördag är det dags för den världsomspännande klimatmanifestationen Earth Hour. Då släcks ljuset på många platser i landet under en timmes tid för att uppmärksamma klimatfrågan. Jag är glad att Umeå kommun deltar. Tidigare genom åren har Umeå valt att avstå deltagande men förra året – 2011 – blev det ändring, då en Alliansmotion om att Umeå kommun skulle delta blev bifallen.

Och på den vägen är det. En symbolhandling javisst, men en nog så viktig sådan.

Earth Hour har växt för varje år och genom att medverka visar vi att även Umeå värnar om miljön, och bryr sig om vår planets sårbarhet. Genom att visa en vilja att hushålla med el, kan kommunen verka som gott exempel för kommuninvånarna och därmed bidra till att fler får upp ögonen för sparsam elanvändning. Dessutom ger Earth Hour ett utmärkt tillfälle att prata om miljöengagemang och miljöfrågor på ett konkret sätt i skolorna.
 

Här kan du läsa mer om vad som händer i Umeå med koppling till Earth Hour.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.