Slut på Löfvens smekmånad nu?

Igår blev socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven intervjuad i Ekot.

Han fick frågor om allt ifrån kärnkraften, uranbrytning, sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga till socialdemokraterans egen politik, eller frånvaron av densamma. Intervjuaren uppmärksammande att han bytt åsikt i fråga efter fråga, och att han inte hade några förslag för att minska arbetslösheten. Svaret var att han skulle återkomma i höst,

Äntligen verkar det som att massmedia börjar ställa frågor även till socialdemokraterna. Även (S) måste ju få frågor om deras politik, eller som sagt, avsaknaden av densamma.

Kan vi hoppas att Stefan Löfvens smekmånad bland Sveriges journalistkår nu går mot sitt slut?

 

Läs mer på Aftonbladet, Expressen och SvD.

8 kommentarer

  1. Lennart

    Det finns mycket som är intressant med Stefan Löfven. Som facklig ledare är han van att parterna ska nå gemensamma mål – finna lösningar som alla kan känna sig nöjda med… i politiken är det inte alls så. Politiska rävar har inget emot att alltid(!?) vara osams, det drar sig inte heller för att förlöjliga sin motpart och t o m ljuga med statistik. Det är Moderaterna bra på, tycker jag…

    Återstår att se hur Stefan Lövfen klarar den omställningen – och för den delen också hur Fredrik Reinfeldt väljer att möta en sådan motståndare.

    För övrigt är det inte alls märkligt att Stefan Lövfen som metallare argumenterade annorlunda än han nu gör som sosse-ordförande. Det är inte mer anmärkningsvärt än att en professor på ett universitet också förändras om professorn senare i sin karriär blir universitetsrektor. Skulle sedan rektorn bli universitetskansler förändras argumentationen ytterligare en gång…

    För övrigt tycker jag att Löfven klarade Ekot:s utfrågning bra. Att våga säga att man inte vet allt är tecken på civilkurage – hellre det än att ljuga med siffror.

  2. lf

    Ta det lugnt Anders,Löfven tänker inte låta sig stressas av varken journalister eller frustrerade moderater.Jag är helt säker på genomarbetade förslag kommer i god tid före valet.
    Vad du mera bör fundera på är vad väljarna tycker.
    Rödgrön majoritet i senaste mätningen där SDs förlorar vågmästarerollen.
    Då faller pusselbitarna på plats.

  3. Vi får väl se om M med sin gisslan sitter kvar

    Hoppas att media börjar gräva i allt som regeringen för söker dölja. Du kanske slutar blogga efter valet.
    Föresten hur går det för Kronans droghandel och mycket annat som är privatiserat?

  4. Knut Persson

    Att Du inte släpper fram en enda kommentar är förståeligt. Du vågar inte tror jag. Hur många har Du gömt undan?

  5. Anders Ågren

    Svar till Knut Persson (2012-05-13 21:46)
    Jag släpper visst fram kommentarer. Däremot var jag inte inne på bloggen under söndagen utan först inloggad på måndagmorgon. Därför tog det några extra timmar än vad det normalt tar innan de publicerades.

  6. Anders Ågren

    Svar till lf (2012-05-13 12:52)
    Ja, vi får hoppas att de kommer med några förslag. Annars blir det svårt att debattera mot socialdemokraterna, men det kanske också är avsikten?

    Beträffande opinionsmätningarna så går det upp och ner. Självklart är det alltid trevligare när det är medvind, men det är också långt kvar till valdagen.

    Jag är övertygad om Alliansseger även i valet 2014!

  7. Anders Ågren

    Svar till Lennart (2012-05-13 07:38)
    Vi får väl helt enkelt se tiden an när det gäller Stefan Löfven. Mona Sahlin hade sin smekmånad – nu är det Stefan Löfven. Men förr eller senare måste han börja ge besked om vad socialdemokraterna vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.