Bevara stugmiljön kring Nydalasjön!

Debatten kring Nydalaområdet och i synnerhet de små stugorna kring sjön har blossat upp igen. Avgörandet närmar sig efter sommaren, då fullmäktige ska ta beslut kring förslaget till fördjupad översiktsplan för området.

Området kring Nydalasjön är ett fantastiskt friluftsområde och skall så förbli. Jag har själv nyligen både cyklat och promenerat runt sjön. Denna sommar liksom tidigare år.

Till skillnad från socialdemokraterna och vänsterpartiet vill vi – såväl moderaterna som övriga Allianspartier – bevara så mycket som möjligt av den befintliga stugmiljön. Vi kommer heller aldrig acceptera att man exproprierar de privatägda stugorna, som tanken nu är.

Att bevara stugmiljön står inte på något sätt i motsatsställning till att låta Nydalaområdet fortsätta vara ett rekreations- och friluftsområde.

En levande stugmiljö gör att det ofta finns människor i området, det lyser upp området och gör omgivningen mer trygg att promenera och vistas i. Nydalastugorna bidrar till ökad upplevd trygghet i området.

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Ja nu spelar det väl ingen större roll vad du eller allianspartierna tycker i frågan eller hur?. Personligen tycker jag att denna ”surdeg” skulle kunna regleras en gång för alla. Ps sakens tillstånd är djupt otillfredsställande.

  2. Johan

    Röstade blankt 2010, men kommer bli åt högerhållet nästa val och det är härligt att höra fler bra argument till varför jag ska rösta M eller Fp i nästa kommunval!

    Tror majoriteten av väljarna i Umeå håller med er om att hålla klåfingrarna borta från Nydala, men trots att så mycket missnöje hela tiden visas mot nuvarande (S)-styre så kommer folk fortsätta rösta på dom av ren slentrian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.