Bilden av Umeå

Ser ut att bli en fin dag i Umeå. Solen skiner! Inte för att man kommer få njuta av det så mycket tyvärr – dagen är fylld av möten inomhus och avslutas ikväll med kretsstyrelsesammanträde, kretsårsmöte med Moderaterna i Umeå och avslutningsvis styrelsemöte med Moderaterna i Västerbotten. Lång dag således.

Passar på att lägg upp en bild som jag tog förra veckan på en promenad. Umeås nya silhuett växer fram och det är ju riktigt fantastiskt vilken utveckling vår stad befinner sig i just nu. Byggprojekt, tillväxt, framåtanda. Däremot kan vi konstatera att befolkningsökningen inte hänger med riktigt i förhållande till våra höga ambitioner, liksom byggandet av nya bostäder. Dagens bostadsbrist är en allvarlig hämsko för Umeås tillväxt.

På moderata Sverigemötet noterade jag i alla fall att fler och fler från andra delar av landet har blivit uppmärksammade på den positiva utvecklingen som skett och sker i Umeå med den starka befolkningstillväxten. Det är glädjande – det gäller att förstärka den bilden.

Vi hörs!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.