Gå för företagsamheten!

 

Igår deltog jag i Svenskt Näringslivs vandring – "Gå för företagsamheten" i Umeå. Syftet med arrangemanget är att företagare och politiker ska umgås under lättsamma former och prata om viktiga frågor kring företagsamhet och företagande. Vandringarna genomförs över hela landet och i Västerbotten arrangeras det tydligen vandringar i Lycksele, Umeå, Skellefteå och Norsjö.

För egen del fick jag en promenad tillsammans med  Gustav Paringer, Aptum, och det var ett givande samtal. Frågorna och samtalsämnena kretsade framförallt kring osund konkurrens från kommunens sida gentemot det privata näringslivet. Umeå kommun har ju tyvärr ägnat sig åt just detta i Aptums fall och det är ingen ny fråga . men det är åt skogen att kommunen inte gjort något åt det tidigare. Förhoppningsvis kan det bli ändring på det inom kort. Från Allianspartierna har vi också lämnat in flera motioner gällande just området osund konkurrens i Umeå.

Pluspoäng till Svenskt Näringsliv för att de insett poängen med att man inte behöver ha möten sittandes – tänk om fler organisationer och sammanslutningar kunde haka på den här trenden!

Idag åker jag förövrigt ner till Stockholm för månadens sammanträden med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Inleder med M-gruppmöte om ett tag. Vi hörs!