Dags att skrota en slogan

Vinner vi i Umeå?

En av kommunens paroller sedan några år tillbaka är ’Vi vinner i Umeå’. Vi har väl alla partier varit medskyldiga till att den hänger med som officiell slogan, men jag undrar om det inte är dags att skrota den.

Dels kan man ju diskutera hur vettigt det är med slogans av den här sorten, dels är det ju fel i sak om vi tittar med öppna ögon.

* Sjukfrånvaron. Umeå kommun har nästan högst sjukfrånvaro i hela landet. Hamnar på plats 271 av 290 kommuner. ’Vi vinner i Umeå’? Nja, vi är ju snarare sämst.

* Skatten. Umeå kommun har nästan högst kommunalskatt i landet. Hamnar på plats 259 av 290 kommuner. En familj där båda arbetar, med s.k. normalinkomster, förlorar ca 10.000 kr per år på att bo i Umeå jämfört med om man skulle bo i en kommun med skattenivå på rikssnittet. ’Vi vinner i Umeå’? Nej, tvärtom.

Det här var två exempel. Det finns fler. Så istället för att stoltsera med floskler borde vi kanske försöka göra något åt problemen istället.

En kommentar

  1. Emil

    Sluta rösta på moderaterna!!!!
    Skatt är bra! Dom som har det bättre hjälper dom som har det sämre. Ingen vänsteranhängare vill att man ska kunna utnyttja systemet. Ta inte bort skyddsnäten. Ändra attityder hos dom som fuskar och låt bidragssystemet finnas kvar för som behöver det! Att sänka ersättningar skadar dom som verkligen behöver dom. Att tvinga ut dom som fuskar i jobb kan inte vara ett bra sätt. Då går dom ut i arbetslivet med samma ruttna eller frånvarande moral. Se inte bara till de extra 1000kr som man får i månaden. Blir du en dag sjuk eller arbetslös måste du också lida av borgarnas politik!
    PS. Sluta skräpa ner i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.