Tamara Spiric hyllar mördare på bloggen

För några veckor sen blev det ett ramaskri kring Lennart Holmlunds blogg och den historia han återberättade. Upprördheten var stor – inte minst på VK:s hemsida. Skandal- och krigsrubrikerna avlöste varandra.

Därför är jag mycket förvånad att INGEN reagerar när en annan ledande politiker i Umeå på sin blogg hyllar en mördare och antidemokrat. Är det så debattklimatet är i vår stad? Historier, förvisso dåliga, ska bannlysas och tystas ner – medan hyllningar till kommunistiska mördare är okej? Det finns ju ett talesätt om att sila mygg och svälja kameler…

Vad syftar jag då på? Jo, jag har just noterat att vänsterpartiets gruppledare i Umeå – Tamara Spiric – hyllar Che Guevara på sin blogg. Hon hyllar honom på bloggen den 9 oktober och skriver:

Från Spiric blogg: ’Che är än i dag, genom sina idéer och kamp, högst levande i många människors tillvaro, speciellt i hans Latinamerikanska hemtrakter. Hans idéer om en rättvis värld där det ena folket inte utnyttjar ett annat. Hans strävan om en värld där de fattiga inte hålls i fattigdom för att de rika skall kunna bli än rikare, förs än idag vidare av många andra. Han var en man av sin tid. Tiderna förändras och allt Che stod för är inte i bokstavlig mening applicerbart idag. Dagens revolution (en grundläggande samhällsförändring) förs genom demokratiska val istället för dåtida väpnade kamp. Men hans grundsyn om allas lika värde och om vikten att kämpa mot dem som förtrycker och utnyttjar ger än idag kämpalusten till miljoner människor världen över. Som symbol för kampen för rättvisan kommer Che att leva mycket längre till.’

Som symbol för kampen för rättvisan….
Jaha. Då vet vi vad som väntar om Spiric kommer till makten.

Che Guevara var som bekant en kommunistisk revolutionär. Han ledde arkebuseringssystemet på Kuba efter revolutionens intåg 1959, och var i början av 1960-talet med och byggde upp de kubanska arbetslägren, i sann Sovjetstil. Han blev också känd för att hylla kulturrevolutionen i Kina, med de massmord som blev följden av det. Han menade att hat är bra eftersom det förvandlar människor till ’effektiva, våldsamma, selektiva och kalla mördarmaskiner’ och att hat gör människan kraftfullare. Sen försökte han också sprida den kommunistiska ondskan i Sydamerika.

Denna person hyllar alltså vänsterns ledare i Umeå. Förvisso ska man kanske inte bli förvånad. Det gamla kommunistpartiets lokale ledare i Umeå hyllar alltså en gammal kommunistisk mördare. Men hade inte vänstern släppt kommunismen? Nej uppenbarligen inte. Samma kommunister här som där, som man sa på 70- och 80-talet.

Spiric får naturligtvis tycka vad hon vill. Det är inte det som är grejen. Min fundering är – var är alla upprörda protester från ledande opinionsbildare i Umeå? Dåliga historier accepteras inte – men att en person i kommunledningen hyllar en mördare och antidemokrat har man överseende med.

38 kommentarer

  1. Bart Simpson

    Det är ingen nyhet att de flesta på vänsterkanten i smyg hyllar ”sina” massmördare till ledare i socialistiska enpartistater.

    Att en etablerad kommunalpolitiker utan problematiserande hyllar en blodtörstig diktator är skärmmande, men tyvärr inte ovanligt i Sverige idag. Överallt ser man porträttet på denne man som platsar bredvid Stalin och Hitler i ideologi.

    Rensa upp i eran egen ideologi och dess historia innan ni går på häxjakt mot de s.k. rasisterna, ni vänsterfolk.

  2. Lasr Knas

    Haha, ja det finns ju inga mått på hur låg nivå din blogg håller. Inte konstigt att moderaterna är obefintliga här uppe i norr. Viva la revolucion!

  3. Anders Nilsson

    Ågren har helt rätt, och ännu en gång lyckas landets vänsterpartister gömma sig bakom socialistiska och kommunistiska ideal som är exakt lika illa som andra totalitära politiska ideologier på högerkanten.

    Che Guevara var en av de personer som drivit igenom den förtryckande kommunistdikaturen på Cuba – samma diktatur som fänglar människor och håller sina medborgare som fångar i sitt eget land.

    Jag skulle gärna vilja veta vad alla exilkubaner som tagit sin tillflykt till Flordia tycker om Vänsterpartiets utspel.

    I vilket fall som helst är det totalt oacceptabelt av en politiker att hylla sådana här ideal när det officiella partimanifestet officiellt tar avstånd från förtryck. Men det är kanske helt enkelt så att Vänsterpartiet inofficiellt – när pressen inte lyssnar – står för helt andra värderingar.

  4. Krister Larsson

    Anders ågren undrar varför ingen reagerat på Spiric inlägg men på Holmlunds historia? Kanske detta säger en del om hur hett vänsterpartiet är? Kanske ingen som ännu upptäckt vad hon skrivit? (Förutom jag som redan skrivit en kommentar på hennes blogg) Låt mig gissa att reaktionerna kommer nu!

  5. Knasen

    De är ett erkänt faktum att USA och CIA stod bakom kuppen mot Chiles folkvalde ledare Allende, liksom militärkupper i många andra länder i mellanamerika och sydamerika. USA och CIA har mördat tusen gånger fler civila än den stackars Che Guevara. Men det är klart smickrande för Che Guevara om han anses mera betydelsefull än alla amerikanska presidenter efter Kennedy. Men förmodligen var det något annat du ville säga.

  6. Anders Axelsson

    nä nu tror jag jag svimmar!
    Vet du vem Che Guevara var? Vad han gjorde? Vad han stod för?

    Ser du honom som en mördare?
    Det var det värsta!

    Vad har du läst för biografier? Skulle vilja veta hur du fått din bild av honom. Faktiskt.

    Och det känns som att du tycker att Lennart Holmlunds anekdot var okej? Men det vågar du kanske inte säga. Men det känns lite lurt

  7. Jens Malavi

    Om jag skulle utpeka Hess som en fredsälskande man som blev fängslad och mördad av de allierade under 2:a vk skulle nog flera reagera. Det kan dock rättfärdigas på samma sätt som massmördaren Guevara hyllas.

    Rudolf Hess reste trots Hitlers förbud till England för att medla innan kriget fått de proportioner det senare fick. Han blev för detta fängslad av de imperialistiska engelsmännen och troligen mördad sedan han suttit i fängelse till 1984.

    Du ser, Tamara, att allt och alla går att försvara och hylla, men var konsekvent isf och hylla alla diktatorer som mördar bara de gör det för en sak som du tycker är högre.

  8. Ratzz

    Blev verkligheten hemsk när den verkliga bilden av Che kom fram? Att han inte var någon bildskön mysfarbror utan en blodbesudlad hänsynslös fanatiker. Se gärna på fler bilder dem finns. Han är sig inte särskilt lik på den där enda bilden som brukar synas.

  9. Yesdeg

    Borgar-Sverige säljer krigsmateriel till militärdiktaturer (försöker i alla fall), har inget emot att frottera sig med afrikanska diktatorer och larvpottan Ågren kallar en frihetshjälte som störtade en terrorregim mördare. Vilket skämt!

  10. Yesdeg

    Att larvpottans förebild är Thatcher är ju bara bisarrt. Finns det någon seriös politiker idag som inte förstår hur hon bröt ner Storbritannien?

  11. Therese

    skrev en kommentar på bloggen. Che är så romantiserad hos många av (oss) vänstermänniskor. Troligtvis tycker Spiric också att Kuba är ett idealsamhälle, det brukar vara så. Att tusentals människor sitter fängslade pga det som skedde och att tusentals mördats viftas undan. Tamars skriver själv på bloggen att hon öht saknar bevis för att Che orsakat några människors död, men det brukar väl anses rätt vedertaget eller ska vi börja bli historierevistionistiska också när det gäller detta?

  12. kroffe

    Frågan är ju hur kuba hade sett ut om usa hade lyckats med sina planer att sätta en högerdiktator som landets ledare?
    Kuba må vara en kommunistdiktatur, men fortfarande är den inte lika hemsk som t ex ryssland var under stalins tid. Folket kanske är fattiga osv men mycket av det beror på usa’s fjantiga handelsembargo mot kuba.
    Enligt mig räddade che kuba från att bli ett chile.

    Sen går det knappast att jämföra rudolf hess med guevara…

  13. Lisalissa

    ”Men hans grundsyn om allas lika värde och om vikten att kämpa mot dem som förtrycker och utnyttjar ger än idag kämpalusten till miljoner människor världen över. Som symbol för kampen för rättvisan kommer Che att leva mycket längre till.”
    Che Guevaras grundsyn om ”allas lika värde” gäller enbart för dem som är övertygade, troende, kommunister medan alla icke, troende, kommunister ska avrättas, fängslas eller sättas i arbetsläger. Endast det kommunistiska Partiet tillåts bilda regering medan demokratin enbart består av den interna debatten inom Partiet och ingen som inte redan är övertygad, troende, kommunist tillåts bli medlem i Partiet.
    Che Guevara är en av de värsta massmördarna genom historien, och kommunismen är en av de allra mest omänskliga ideologierna, så det är skrämmande att vi fortfarande har de som hyllar den kommunistiske ”Profeten” Che Guevara. Den främste av kommunismens ”Profeter” var Lenin.

  14. Peter Larsson

    Intressant, så fort Ågren kommenterar vad vänstersidan skriver i sina bloggar blir det fart på VK, och stora rubriker till följd.

  15. danne

    Så sent som 1948 nominerades Stalin till Nobells fredspris, historiens värdsta massmördare.
    Che Guevara var visserligen BARA orsak till några tusen mord….

    Tänk om man skulle hylla HITLER för att han i alla fall byggde ut vägsystemet och till en början enade det tyska folket???

  16. Rolf Sandberg

    … över vilka retoriska grepp även välutbildade människor hänger sej åt för att få till ett angrepp på en politisk motståndare.

    Det som Ågren använder här kallas för ”guilt by association” och syftar till att försöka göra det trovärdigt att Tamara Spiric kommer att gå omkring som åsiktspolis med pistol i hölster om vänstern kommer till makten.

    Uppriktigt talat, Ågren, och alldeles oavsett vad man nu råkar tycka om Che Guevara: Det här är så jävla korkat att det inte är värdigt en person som skyltar med en fil mag i historia. Inte på något sätt. Se till att föra upp debatten på den nivå som vi väljare vill se – Realpolitik och sådant som i praktiken påverkar kommunens invånare. Lägg ner snasket, du bränner ju bara förtroende!

  17. Pat Lawayne

    Vad om dina egna idoler, Ågren? Om vi nu bara ska räkna ”body count” så kan vi ju bara ta Irak-kriget som ett exempel, där världens ledande kapitalistiska ”demokrati” mördat och tvingat hundratusentals OSKYLDIGA människor på flykt. Din egen regering vill ju gärna skicka fler trupper att hjälpa till med att upprätthålla ockupationen i Afghanistan, och få Sverige att närma sig NATO.

    De människor Che Guevara är direkt eller indirekt ansvarig för att ha bragt om livet är till allra största del representanter för den brutala Batista-diktaturen som störtades av Guevara och Fidel Castro. Den regim som sedan upprättades har allvarliga brister när det gäller demokratiska rättigheter osv – men har också inneburit att Kuba har bland den bästa sjukvården och skolan i världen.

    Främst ska dock Che Guevara minnas för hans självuppoffrande person och förakt för alla slags privilegier. Inte ens som chef för ett departement på Kuba levde Che på bättre villkor än den vanlige kubanske arbetaren. Det är skillnad mot de politiska strebers och karriärister, som du själv Ågren, som styr och ställer idag.

  18. Tomas Fischer

    När ska dessa oförskämt obildade och aningslöst naiva vänstermänniskor förstå att det är dags att veta hut. Hur länge ska dessa representanter för SSU och kommunisterna ostört få sprida sin okunskap och vältra sig i andras olycka och kalla detta för radikalt. I årets första maj tal i Kalmar skrek en kvinnlig representant för SSU, Laila Naragi, ut att alla vi svenskar är rasister, varefter alla pensionärer bland åhörarna applåderade frenetiskt, ovetande om att de blivit grovt förödmjukade. Hur kan denna självmordskult som socialdemokraterna har skapat i detta land få fortgå? Tamara Spiric citerar Che och talar om allas lika värde och kampen för rättvisan utan att överhuvudtaget förstå innebörden. En mördare är en mördare. Den svenska indoktrinerade socialdemokratiska skolan har uppenbarligen inte lyckats lära Spiric de elementära begreppen inom demokratin. Vi kan sannerligen klara oss utan dessa vilseledda kommunister i Umeå Kommun, men det är klart, vill man införa kommunism så är steget inte långt till andra förtryckande ismer. Vilka skriker idag unisont med islamismens förespråkare här i Sverige om inte vänstermedia och den förtappade 68-vänstern och dess ungdomliga uppkomlingar – Vad som helst, men yttrande- och tryckfrihet kan vi inte tillåta. Är det några som är kränkta så är det offren för det kommunistiska förtrycket, att Spiric i sina groteska hyllningar inte förstår detta är osannolikt pinsamt och patetiskt men tyvärr en logisk följd av indoktrineringen och kanske inte heller så svårt att förstå när politiker här i Sverige som t.ex. Pierre Schori beskriver Fidel Castro som en ?encyklopedist och renässansmänniska?, då är vi bortom all räddning och förtjänar inget medlidande. Tror ni att det är apologeter, som vissa debattörer nedan, som får ta ansvaret för den omdömeslösa politik som kommunisterna står för idag? Svaret är nej, de har redan skott sig under bidragsorgien under socialdemokraternas ledning och formats till villigt valboskap.
    Vet hut!

  19. Cissi

    Hur var det på Kuba på 50-talet? Kuba var USAs tivoli, dit rika amerikaner åkte för att roa sig. Den amerikanska maffian hade stort inflytande bl a genom droghandel. Naturtillgångarna ägdes av amerikanska företag och kubanerna själva var degraderade till att städa, producera och underhålla. Kubanerna ägde inget, förutom kretsen kring Batista som höll sig väl med amerikanska företag, regering och maffia. För mig låter det som en naturlig reaktion att göra revolution. Eller skulle någon acceptera att Sverige köptes/övertogs på det viset? Castros paranoia och hårdförhet beror på alla mordförsök som genomförts på honom. Che Guevara var Marxist, inte Leninist eller Stalinist. Lenin och Stalin var bevisligen massmördare, inte Marx.

  20. Wanker

    Jag blev så djävla upprörd nät jag började läsa kring denna artikel. Högerpopulister med klandervärd insikt om historia skriver jämförelser med Hitler, Lenin mfl. Vi får INTE backa för dessa nynazister som förmodligen inte gör annat än att sitta och propagera för Ultrahögern.

    Ditt svar till alla går inte att göra bättre… Dina ord och den fakta du tar fram går inte att tala emot!

    Vill bara betona det urlöjliga i Ågrens tarvliga försök att besudla och svärta ner i sin beskrivelse om mord! Rensa ur högergarderoben innan du ger dig in i någon annans garderob. Att påstå att detta handlar om att hylla en mördare, är lika korkat som att tälta i mitt vardagsrum och hänvisa till allemansrätten!!!

  21. Bart

    Så för att det finns grader i helvetet kan jämförelsen inte göras? Hmmm….då vinner Sovjet alla kategorier, för ingen stat har i mänsklighetens historia stått för så många mord.

  22. stefan

    Varför inte försöka driva politiska frågor än att ägna dagarn att att försöka få folk irreterade på hennes blog. Kan man inte utföra nått själv är det lätt att gnälla på andra. Jag kan inte fatta varför politiker som ofta är pålästa ska bete sig så barnsligt. Tänk om det fungerade likadant i industrin, att ericsson skulle gnälla mer på hur dåliga telefoner Nokia gör än att bli bättre på det dom själva gör. Visst håller du med att det låter illa.

  23. Lisalissa

    Che Guevara var en mördare som personligen såg till att tusentals icke kommunister, ”feltroende”, dödades.
    Kommunismen är en omänsklig ideologi som är minst lika avskyvärd som nazismen.
    Men jag antar att ni på vänsterkanten kommer att anklaga oss kummunismkritiker och nazismkritiker för att vara kommunismofober och nazifober.
    Öppna ögonen, er kära kommunistiske ”Profet”, Che Guevara, var en mördare.
    Det håller inte att skylla allt elände i världen på USA för de enskilda ländernas befolkning måste ta ansvar för sina egna handlingar och inte skylla allt på CIA. Bara för att det vara eländigt på Kuba så försvarar det ju inte att införa en kommunistisk diktatur där alla oliktänkande effektivt ”rensas ut”, avrättas. Att Kuba har en ”bra” sjukvård gör inte den hemska mordiska kommunismen mindre avskyvärd, och även Sverige skulle kunna få lika ”bra” och billig sjukvård om även vi betalar ut extremt låga löner till personalen och förbjuder dem att klaga för alla som klagar avrättas.
    Marx var kommunismens grundare och ”Kommunistiska manifestet” kommunismens motsvarighet till ”Koranen”. Marxism är detsamma som kommunism så det är ingen verklig skillnad på att vara Marxist, Leninist eller Stalinist för alla bygger sin ideologi, tro, på Marx ”Kommunistiska manifestet”. Marx fick aldrig chansen att bli diktator över ett eget kommunistiskt land men han skulle ha blivit en minst lika ”imponerande” massmördare som Stalin om han bara fått chansen för kommunismen är en ideologi som kräver att folket skräms till tystnad och blind lydnad för att fungera.

  24. Anders Axelsson

    Anders Ågren, jag vill fortfarande få tips vad läst för böcker om Che Guevara. Jag har en helt annan bild än du. Tips! Snälla! Det var tack vare mig du fick din fina lägenhet på V Norrlandsgatan.

  25. Anders Ågren

    Lästips för dem som vill fördjupa sig i kommunismens förbrytelser:

    ”Kommunismens svarta bok” (1997). Courtois, Stéphane, Werth, Nicolas; Panné, Jean-Louis; Paczkowski, Andrzej; Bartosek, Karel; Mangolin, Jean-Louis. Bokförlaget DN, Stockholm.

  26. Anders Axelsson

    Jag har en son, Simon, som gjort ett specialarbete om Che Guevara. Han fick mig att intressera mig mera om denne man.

    Jag fick en nyanserad bild av honom att han kämpade mot orättvisor mot de mest utsatta och fattigaste människor, som ofta upplevde vanmakt. Han utbildade sig till läkare, hade själv svår astma i hela sitt liv och visste hur det är att vara sjuk. Tog till slut till vapen. Vid ett tillfälle blev nästan alla hans kamrater nerskjutna av militären. Han och Fidel överlevde. Hur handlar man efter en sådan situation?

    Om man kallar Che för mördare måste man ju också kalla USA:s president George Bush för mördare. Ja båda två har dödat många människor och jag stöder inte sånt, men jag kan förstå det.

    Jag har också läst om varför IRA tog till vapen. Det var efter den s k bloody sunday, då en fredlig demonstration slutade med att flera oskyldiga och obeväpnade människor blev nerskjutna av militären.

    Jag ställer oftast frågan: Varför gör de på detta viset? Vad finns för motiv, skäl? Varför blir man terrorist?

    Varför blev Che Guevara en ”mördare”? Jag skickar med en länk till en enkel uppsats jag hittat på nätet. Den är intressant tycker jag.

    Att bara säga som du, Anders Ågren, att Che var en mördare är ju ungefär samma sak som att säga att profeten Muhammed var pedofil, för att han gifte sig med ett barn. Men kanske det var så att han räddade denna flicka från övergrepp? Därför gifte han sig med henne för att få henne därifrån och skydda henne.

    Om man som du, Anders Ågren, är moderat och USA-vänlig och är rädd för kommunister förstår jag att du läser och citerar särskilt utvalda böcker och skrifter. Vi läser ju alla med våra egna ”glasögon”.

    Men det finns alltid skäl till att man blir det man blir. Varför är du moderat t ex? Det är en intressant fråga som jag skulle bli glad över att få veta. Vet du hur vanmakt känns? Fattigdom? Att vara utsatt för övergrepp?

    Varför tycker jag att björnarna inte har någon skuld i de få överfall de gjort på människor? Varför var mina föräldrar centerpartister?

    Här kommer länken om Che Guevara.

    http://www.mimersbrunn.se/arbeten/2991.asp

  27. Anders Axelsson

    Vill be om ursäkt för vad jag påstår om dig i mitt förra inlägg. Det där kan ju inte jag veta, det jag påstår. Jag känner ju inte dig. Med vänlig hälsning Anders Axelsson

  28. Tomas Fischer

    Anders Axelsson, du frågar varför någon blir terrorist. Svaret är relativt enkelt, det är frånvaron av demokrati och frihet som är grunden till att människor blir terrorister och varför de motiveras av våldsfixerade religioner eller förtryckande ismer. Kampen för frihet och demokrati kan motivera användandet av våld, som under andra världskriget mot nazismen eller t.ex som på Cuba under ”folkets” uppror mot de rikas förtryck, men målet demokrati och frihet kan ju inte uppnås genom införandet av ännu ett förtryck och systematiskt mördande som i Östeuropa efter kriget och på Cuba efter revolutionen. Att målet var demokrati i dessa två fall är vi dock många som tvivlar på. Det är denna följd som gör oss demokrati- och frihetsförespråkare så upprörda. Socialismen har bara inneburit fattigdom och förtryck var helst den införts och praktiserats för att inte tala om islamismen. Därför är vi många naziofober, kommunismofober och, håll i er nu korrekthetens tillskyndare, islamofober, och det står vi för.

  29. Conny Forsström

    Che Guevara är en legend. Kommunistisk ondska? Svammel! Vi har nu att försöka överleva alliansens ondska mot de svaga i samhället! Kan Ågren säga att han och moderaterna förordar statliga jobb för människor med nedsatt arbetsförmåga? Nej! Kan moderaterna och Ågren säga att man vill få ned övertidsuttaget i företag för att på så sätt möjliggöra att fler får jobb? Nej! Tvärtom, regeringen vill ta bort övertidstaket för icke-kollektivanslutna företag och vet mycket väl att i längden så kommer också kollektivanslutna att vilja ha det!

    Så med nej-svar på dessa frågor vet vi var regeringen står!

  30. Conny Forsström

    Fortsättningen på förra kommentaren: Regeringen vill inte att sjuka ska få statliga jobb för de statliga jobben skulle innebära skattehöjningar. Precis som jag skriver i min blogg vill regeringen få bort de sjuka från statligt ansvar så att den ÖVERFINANSIERADE! sjukförsäkringens pengar istället kan finansiera skattesänkningar för de redan bemedlade! Där mina vänner har ni högerns agenda: Hög arbetslöshet och därpå följande låga löner och högre aktieutdelning till kapitalägarna!

  31. MZA

    Replik till Lisalissa: Liksom Stalin (man kan dock inte jämföra i proportioner och auktoritet) var en betydande del av de Che beordrade avrättning för andra socialister.

  32. Anders Ågren

    Svar till Conny Forsström (2010-01-16 12:44)
    Ja Conny, ditt inlägg säger väl mest om din egen människosyn. Du gillar en hänsynslös mördare som tillika var kommunist. Grattis. Och du har dessutom mage att insinuera att Alliansens politik skulle vara värre. Regeringen gör allt för att upprätta arbetslinjen och låta alla komma till sin rätt, efter var och ens förmåga genom ökat stöd till rehabilitering och vård. Från den statliga sidan så har vi bl.a. Samhall som möjliggör för människor med funktionsnedsättning att finna arbeten. Likaså uppmuntras möjligheten till socialt företagande. Som några exempel.

  33. Obbolabo

    Helt VANSINNINGT att hylla en sådan person. hur tänker spiric?? Detta är för mej skrämmande att hon får sitta i sverige på 2000talet och vara ledare för ett parti som förmodligen överlag har dessa åsikter.Jag blir bokstavligen skärrad/rädd.Vad händer när /om dessa människor får mer att säja till om?? är detta vad våra barn ska lära sej att hylla dessa förtryckare&mördare.GUD BEVARE OSS säjer jag bara

  34. Bergis

    Ja du Anders. Jag vet inte vad som är värst. Che Guevara eller Alliansen med alla sina självgoda ministrar. Jag citerar en gammal VK artikel. ”Efter en lång kamp mot leukemin arbetar Marianne Liliequist numera deltid och är sjukskriven övrig tid. Till årsskiftet blir hon utförsäkrad, och nu tycker Försäkringskassan att hon ska säga upp sig från sitt arbete som professor för att i stället arbeta heltid på Samhall. – Det är helt absurt! Varför ska jag straffas när jag gör mitt yttersta för att kunna arbeta 75 procent, frågar sig 59-åriga Marianne.” Man ska suga ut den sista droppen livslust ur alla som visar det minsta livstecken. Kan du arbeta deltid så klarar du heltid – bara arbetet är tillräckligt anpassat – det är Alliansens logik. De svagaste grupperna i samhället tvingas söka hjälp hos kyrkans välgörenhet sedan de blivit nekade hjälp från de sociala skyddsnäten. Maskorna är snart större än nätet. Ett samhälle som förlitar sig på att de allra sämst ställda ska tvingas tigga till sig nådegåvor kan knappast längre kalla sig ett ”välfärdssamhälle”. Det är fullständigt inhumant, rått och kallt. Lika cyniskt som Fredrik Reinfeldts människosyn. Till och med råare än Conny Forsström och Che Guevaras människosyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.