Tillbaka i Umeå

Efter fyra dagar i Gävle på moderaternas partistämma är jag nu tillbaka i Umeå. Ska strax börja läsa igenom handlingarna inför morgondagens fullmäktigesammanträde. Har dock inte hunnit blogga på det sätt som jag hade tänkt från Gävle.

Dagens stämmoarbete inleddes imorse med behandling av utbildningsfrågorna. Debatten gick bra. Som ordförande i utskott 4 så föredrog jag utskottets ställningstagande i de motioner och den del av propositionen som behandlade skolfrågorna. Glädjande nog så vann utskottets linje i alla omröstningar som blev aktuella. Vi förlorade inte på en enda punkt. Kul!

Iövrigt tycker jag att det har varit en mycket lyckad stämma. ’Fortsatt förnyelse’ är det budskap som gäller för partiets alla delar. Den politiska linje som sammanfattas i begreppet Nya moderaterna har i alla väsentliga delar vunnit bifall från stämmoombuden. Jag anser att partiet är på rätt väg. Visst finns det enskilda frågor där man inte delar partiets uppfattning, men så är det ju alltid.

Hur som helst är stämman ett bra avstamp för arbete med att fortsätta förändra och modernisiera partiet. Även om vissa av oss kanske tyckte att musiklåten som inledde stämman hade vissa överdriva textslingor, exempelvis : ’Förändra eller dö’ Enligt en kvällstidning kommer uttrycket från Tony Blair och New Labour.

Jaja.

En kommentar

 1. Kalle Viking

  Att nu Moderaterna skall göra Sverige till arbetarnas skatteparadis är ett stort steg framåt, från att landet tidigare har
  varit de arbetsovilligas paradis.
  Nu får de som drar in pengarna till
  staten en rättvisare andel av dessa,
  och de som hellre gick på bidrag
  får börja tänka om. Bra beslut från
  de som värnar riktig rättvisa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.