Övik samt en kommentar om landstinget

Har varit nere hos släkten i Örnsköldsvik torsdag-lördag i samband med påskfirandet. Trevligt som vanligt. Har denna gång även hunnit med att promenera Hälsans stig (en sjukilometers runda kring Gimåtsjön), tävlat i Sing-star och hållit i systersonens hockeyklubba, som faktiskt hade tillhört Peter ’Foppa’ Forsberg tidigare……. Ja, är man från Övik så är man 🙂

Måste bara kommentera situationen i landstinget.

Återigen visar bokslutet på minus, trots en oerhört stark högkonjunktur med ökade skatteinäkter som rimligen borde komma även landstinget till del. Vad sysslar de styrande sossarna med i landstinget? Hur länge ska västerbottningarna acceptera detta uppenbara vanstyre. Det enda man verkar lyckas åstadkomma är inställda operationer, besparingar, skattehöjningar och trots detta – budgetunderskott. Levi Bergströms (s) kommentar är dessutom att ’Vi har några besvärliga år framför oss’. (!!!) Vad menar han då kännetecknar det som redan har varit? Snacka om misshushållning! Är det något som hotar länets, och även Umeås, framtida tillväxt är det sättet varpå länets hälso- och sjukvård missköts av s, v och mp.

Jag har förövrigt nu kommit tillbaka till Umeå, och efter att ha skickat iväg den här bloggen så ska jag ut en sväng i skogen med Winston.

Vi hörs!

En kommentar

 1. Sailorn

  Västerbotten årets landsting
  2008-03-18Västerbottens läns landsting har utsetts till årets landsting av Parkinsonförbundet.

  Förutom ett diplom, som kommer att delas ut på Världsparkinsondagen den 11 april, ska Parkinsonförbundet också överlämna 250 000 kronor till fonden för norrländsk neuroforskning.

  Dessutom kommer två medarbetare vid Norrlands universitetssjukhus att få varsin hedersmedalj. Vilka personer det blir är dock ännu hemligt, skriver Västerbottens läns landsting på sin hemsida.

  I sin motivering lyfter Parkinsonförbundet bland annat fram att landstinget vid den neurologiska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus har satsat på såväl spetsforskning som på den kliniska behandlingen.

  Som exempel nämner man det så kallade Nypum-projektet, Ny parkinson i Umeå, där samtliga patienter i Västerbotten som insjuknat i Parkinsons sjukdom sedan år 2004 har följts på ett mycket detaljerat sätt.

  Susanne Fredriksson
  [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.