Upp och ner i opinionen samt en ’historisk’ nyhet

Sossarna rasar i popularitet i storstäderna, enligt en opinionsundersökning som publiceras i DN. Ja, det är så det brukar vara. Opinionssiffrorna går upp och ner under åren – inget konstigt i det. Därför drar jag heller inte så stora växlar på att mitt eget parti går upp i popularitet denna gång. Den enda opinionsmätning som räknas är den som äger rum på valdagen år 2010. Det var ju inte länge sedan ’alla’ politiska kommentatorer konstaterade att det var kört för den borgerliga regeringen….. Som sagt. Det är två och ett halvt år kvar till valet och efter en inledande tid av tuffa beslut kommer nu de utlovade satsningarna på infrastruktur, skola, vård, forskning, polis m.m.

Halvkul var dagens ’historiska’ NYHET att socialdemokraterna tillåtit representanter från miljöpartiet och vänsterpartiet att titta in på ett partistyrelsemöte. Förvisso fick de inte komma in samtidigt, utan (mp) släpptes in först och sedan (v). Men den banbrytande nyheten var alltså att de fick titta in.

Vad blir nästa stora steg i det röd-gröna samarbetet? En gemensam fika för deras partiledare? Kanske lunch på samma restaurang för Sahlin, Ohly och Wetterstrand, dock så klart inte samtidigt och vid samma bord? För det skulle väl inte samarbetet vara moget för ännu 🙂

En kommentar

  1. Enannan Jäkel

    Nu blir det en stark alians i Umeå om V, mp s och Moderaterna går ihop.
    Du arbetar ju redan armi arm med Lennart H.
    När vi röstade på den borgerliga aliansen trodde vi att moderaterna i Umeå också skulle ingå i den! Någon lojalitet med aliansen har du tydligen inte. Men du sitter ju nästan i knäet på L.H. åtminstone dörr vid dörr på stadshuset! Det är ju praktiskt vid politiskt samarbete

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.