Fullmäktige, björkar och facebook

Idag har vi kommunfullmäktige och har att hantera en lång rad ärenden, utöver informationer från de kommunala bolagen. Bl.a. en moderat moton om utvecklingen av Norrbyskär.

Min fråga kring björkarnas vara eller icke vara på Rådhusesplananden ska också besvaras under dagen.

Avslutningsvis konstaterar jag att fler och fler ledande umepolitiker dyker upp på facebook och det är en positiv utveckling. Men när får vi se lokaltidningarnas ledarskribenter titta fram ur gömmorna?? För att sedan inte nämna twitter, bloggy…. 😉

En kommentar

 1. TC

  Simtävlingsarenan, 50 metersbassängen och hoppbassängen, bör placeras vid IKSUs 25 metersbassäng så att universitetet kan profilera sig mot att bli ett av Europas främsta idrottsuniversitet. Äventyrsbadsdelen, utan simarenan, blir då så liten, men större än med simarenan, att den bör kunna placeras nere vid älven i området Staden mellan broarna, något som var omöjligt när även den stora 50 metersbassängen skulle placeras där. Grusplanen är sämsta tänkbara placeringen för ett bad, och ifall den får en glasfasad som innebär insyn när det är tänt inne och mörkt ute, och ifall man kan se in i badet från butiksgallerian i samma byggnad, så kommer ingen förälder vilja låta sina barn bada där eftersom det kommer bli ett tillhåll för smygfotografer och ”fula gubbar”.
  Ett seniorboende i samma projekt som äventyrsbadet är ju totalkorkat. Mimerskolan passar bäst som en fristående gymnasieskola. Finns det inte en uppenbar risk för en kraftig överetablering av hotell i lilla Umeå?
  Det nya Kulturens hus, inklusive Stadsbibliotek, bör byggas på grusplanen medan de nuvarande bibliotekslokalerna byggs om till butiksgalleria så att Umeå får en verkligt attraktiv butiksgata med många uteserveringar i solen sommartid.
  Evenemangsarenan byggs lämpligast delvis insprängt i Hamrinsberget, där närheten till universitetet stärker dess idrottsprofil och blir mycket lämplig att hålla internationella fosknings o läkarkonferenser i. Studenter är dessutom den största potentiella outnyttjade publikkapaciteten i stan där många hockeyälskande studenter gärna skulle besöka en arena på gångavstånd från universitetet för att kunna se sina forna hemstäders lag möta Löven. En ny arena kräver dessutom en storsatsning på Björklöven för utan ett Löven i elitserien så riskerar arenan bli ett förlustprojekt.
  Att bygga om Kolbäcksvägen intill stora bostadsområden och stans attraktivaste rekreationsområde till fyrfilg motorväg är komplett vansinne. Motorvägar lägger man utanför städer och inte som i Umeå där man nu ska bygga 2 nya motorvägar rakt genom stan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.