Corazza Bildt, röstning och Kulturnatta ikväll

Besök
Igår besökte moderata EU-kandidaten Anna Maria Corazza Bildt vår stad. Detta som ett led i en omfattande personvalskampanj som hon driver för att bli inkryssad i Europaparlamantet. Här i Umeå träffade hon lokala och regionala företrädare för moderaterna (vi åt bl.a. lunch på Rex), men hann även med att kampanja på torget, Strömpilen och göra studiebesök hos köttbonden Kenneth Åström i Gubböle.

Förtidsröstning
Jag, och tydligen många med mig, har nu utnyttjat möjligheten att förtidsrösta fr.o.m. den 20 maj i EU-valet. När jag var på Stadsbiblioteket i onsdags och lade min röst så var det ganska många som redan hade varit där och röstat. Förhoppningsvis får vi se ett högre valdeltagande denna gång. Vi moderater har denna vecka kört igång vår kampanj lokalt och detta märks bl.a. genom att bussarna nu åker runt med M-budskap på sidorna. Det kommer också att bli mycket flygbladsutdelning den närmaste tiden.

Kulturnatta
Idag är det evenemanget Kulturnatta som gäller. Såg just på vk.se att Kulturnatta inleddes samtidigt som himlen öppnade sig med en rejäl regnskur. Det är väl femte året i rad som man kör detta och det är bra – Umeå behöver olika arrangemang som får staden att leva upp. Så idag och ikväll blir det att vandra runt på stan, träffa umebor och se vad arrangemanget har att bjuda på för intressant och underhållande i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.