Snabbt och bra agerat av polisen!

Jag liksom många andra hörde en rejäl smäll nu på förmiddagen, samt efterföljande smatter. Först trodde jag att det var det sedvanliga buset från ungdomar med hemmagjorda smällare som det rörde sig om.

Nu vet vi orsaken. Rånförsök, bombdåd och skottlossning med automatvapen på företagsparken Umestan riktat mot Loomis. Första-nyhet på nyhetsredaktionerna runt om i landet just nu.

Än så länge vet vi ju inte mycket mer än vad som står på vk.se, men polisen är värd all uppskattning i detta läge. Trots att utryckningsvägen tydligen var spärrad med ett brinnande fordon tog sig polisen snabbt till platsen och grep fyra rånare. Enligt uppgift spanas nu också efter flera inblandade.

En snabb, effektiv och framgångsrik insats av polisen.

Nu återstår att se vilka kriminella det rörde sig om, men en obehaglig misstanke som slår en är ju om det hela har kopplingar till de kriminella MC-gäng som försöker få fotfäste i Umeå. Fortsättning följer, men det är obehagligt när sådan här allvarlig och grov händelse inträffar i vårt Umeå.

2 kommentarer

 1. Konstigt

  Förstår att Anders Ä är glad över att polisen ”lyckades” så snabbt. Men, såvitt jag förstår så gjorde dom väl enbart sitt jobbb.
  Tänk om Ågren vore lika lycklig över alla Landstingsanställdas arb ete, där man dagligen räddar liv, i offentli regi.
  men dom får inga glada tillrop, annat än att dom får veta att dom är dåliga och ska privatiseras.

 2. Krille

  Poliser är den mest utskällda gruppen trots att vi är helt beroende av dem. Tänk gårdagens händelse utan poliser som riskerar sina egna liv för att förhindra kaos i samhället.

  Jag håller med om att andra grupper också förtjänar beröm men polisen kan behöva lite särskild uppmuntran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.