Fullmäktige m.m.

Så börjar en ny vecka som såklart är full med politik. Idag blir det en heldag på kommunfullmäktige, med en lång rad interpellationer och ärenden som ska debatteras.

Imorgon kommer vi i Allians för Umeå att presentera vårt budgetförslag för Umeå kommun år 2010. Detta i samband med den presskonferens som hålls på eftermiddagen, efter det att tisdagens olika sammanträden är avslutade. Sedan rullar det på med besök i Vännäs på onsdag, och möte med regionrådet för Umeåregionen. Torsdag bär det av till Lycksele för sammanträde med regionfullmäktige.

Nu har uppgifterna börjat klarna kring rånförsöket i Umeå och den lyckade polisinsatsen där bl.a. nationella insatsstyrkan var inblandad. Polisen kände till hotbilden på förhand och var på plats, även om man inte visst exakt när rånarna skulle slå till. Idag kommer också viss kritik från förbipasserande, men vi ska samtidigt vara glada att ingen oskyldig människa kom till skada. Dessvärre blev en av polishundarna dödad. Förhoppningsvis lyckas polisen också få fast de som misstänktes ligga bakom avledningsmanövern med att sätta eld på en bil utanför polishuset. Hur som helst en lyckad insats av polisen – de kriminella misslyckades och åkte fast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.