Allians för Umeå prioriterar välfärdens kärna

Allians för Umeå har just presenterat vårt budgetförslag för 2010. Det är fjärde året i rad som vi lägger ett gemensamt budgetförslag.

Den kärva ekonomiska situationen gör att vi inte ser någon möjlighet att sänka skatten för nästkommande år. Detta förskjuts alltså i planperioden. Även om behovet på sikt finns att sänka den höga kommunalskatten så ser vi ingen möjlighet att göra det nästa år.

Allt vårt fokus ligger istället på att säkra välfärden i kommunen. Vi satsar extra pengar på minskade barngrupper i förskolan, mindre klasstorlekar i högstadiet och ökade resurser till de gamla i äldreomsorgen.

Detta finansieras genom rejäla besparingar i administration, sammanslagningar av förvaltningar, minskning av utvecklingsanslaget och överbyggnad. Även kulturen får minskade budgetramar.

Utöver detta har Alliansen presenterat 54 konkreta förslag som spänner över allt från utmaningsrätt, konkurrensupphandlingar, Folkets Hus-avtalet till ny gång- och cykelbro mellan Lundåkern och Bölesholmarna.

Mer om Alliansens förslag kan du läsa på www.alliansforumea.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.