EU-kampanjen lokalt

Igår blev jag intervjuad av TV4 apropå "hettan" i EU-valskampanjen eller snarare avsaknaden av detsamma. Uppfattningen var att vi lokalpolitiker inte gjorde tillräckligt mycket för att uppmärksamma EUvalet och delta i debatter.

Jag kan bara konstatera att vi från partierna gör betydligt mer än under tidigare EU-valrörelser – både i frågan om aktiviteter och beträffande hur mycket resurser som satsas i kampanjen. I Umeå kommer vi också fr.o.m. lördag ha en gemensam valstuga i Alliansen och det är första gången som vi har valstuga under EU-valskampanjen.

Men man kan ju också fråga sig om massmedias ansvar. Igår besökte kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund vår stad som ett led i EU-kampanjen, men besöket gav knappt en notis i tidningarna. Hade ju varit rimligt med förstasidan men det göms istället bort inne i tidningen istället med några få rader.

Jag fick också frågan igår om varför vi kommunalråd inte syns i tidningarna och skriver om EU-valet. Tja, mitt svar var att de senaste två debattartiklarna om EU-valet tyvärr inte har införts. Så nog gör vi mycket men media själva har ju också ett ansvar som inte ska glömmas bort.

Avslutningsvis något helt annat. Idag är vi på plats i Lycksele – politiker från hela länet – för sammanträde med regionfullmäktige för Västerbotten. Tertialrapporten för regionförbundet dras nu på informationspunkterna innan lunch, liksom förslag till budgetramar 2010-2012.

På återhörande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.