Visst finns det möjligheter!

VK skriver i dag på sin ledare om det budgetförslag som Allians för Umeå lade tidigare i veckan. Det är trevliga omdömen och det finns en klar poäng i artikeln – visst finns det möjligheter även i en tuff ekonomisk tid. Samtidigt som det är av högsta vikt att omfördela resurser från administration, tillfälliga projekt och överbyggnad till välfärdens kärna.

Ett "problem" när vi ska behandla budgeten inför kommande år är dock att fokus ofta hamnar enbart på siffrorna: Hur mycket mer eller mindre satsas på det ena eller andra området. Men nog så intressant är vilka förändringar i övrigt de olika politiska alternativen föreslår.

Vi har i Alliansens budgetförslag lagt fram 54 särskilda uppdrag just med fokus på konkreta åtgärder för att förbättra företagsklimatet, situationen i skolor och inom äldreomsorgen, för att få en renare och trivsammare stad etc etc. Förslag som ofta skyms av debatten kring siffrorna i budgeten. Kanske blir det lite mer fokus denna gång även på uppdragen.

Allians för Umeå har senare i eftermiddag ett mingel för att bl.a. uppmärksamma att vi för första gången nu har en gemensam valstuga inför EU-valet. Den öppnar officiellt imorgon. Och redan innan dess kan ni möta Alliansen på Rådhustorget idag för samtal från kl. 11 och framåt.

På återhörande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.