Gratis heroin nästa steg…..

I Danmark har man sedan många år delat ut fria sprutor till narkomaner. Enligt uppgifter på SVT text är man nu redo för nästa steg: gratis heroin.

Idag öppnas nämligen en klinik i Köpenhamn där heroinister ska kunna få två sprutor heroin gratis varje dag, på skattebetalarnas bekostnad. Gratis heroin ges sedan tidigare till missbrukare i en rad länder i Europa, så Danmark är inte unikt.

Samma debatt pågår förövrigt i vårt eget land. Jag hoppas verkligen inte att Sverige väljer den här knarkliberala vägen. Att kapitulera för knarket är inte den väg Sverige ska ta.

Låt oss hålla fast vid den svenska modellen med en restriktiv narkotikapolitik, där fokus ska vara på vård och inte på fria sprutor och gratis heroin.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. lf

    Knarket sprider ut sig överallt och den största orsaken är fattigdom hopplöshet och ett mycket ojämnt välstånd.Ditt parti har sett till ojämnheten har ökat.Skattesänkningarna bidrar naturligtvis till minskade resurser för vård.
    Jag är visst medveten att knarket också finns i de välbeställdas led,men då finansieras det på annat sätt.

  2. Oscar

    Undrar hur er linje (Allians för Umeå) är, din kollega Dr. Edvinsson är ju för sprutbyten!

    Ni påstod i ert tillkännagivande om ”allians för Umeå” att ni var överens om politiken – detta är en mycket viktig fråga – är ni överens – vad är ni överens om?

    Vi väljare vill ha ett svar från Er (alliansen)angående frågan om sprutbyten innan valet vi vill ju inte välja ”knarkliberaler” till vår kommunfullmäktige?

  3. Anders Ågren

    Svar till Oscar (2010-02-15 12:58)
    Hej Oscar! Du är skarpsynt… i den här frågan blir vi nog inte överens i Alliansen lokalt. Å andra sidan är det en fråga för våra allianskollegor i landstinget.

  4. Oscar

    Anders så lätt låter jag inte dig slippa undan frågan!

    Ni påstår att ni är överens inom ”allians för Umeå” och då får ni se till att jag och övriga väljare får ett svar på denna ”drogliberala” fråga, att ”vältra” över frågan till landstinget duger inte!

    Allians för Umeå måste ge oss ett svar på denna fråga!

    Står ni bakom Dr.”drogliberal” eller inte?

    Jag kommer på alla sätt jag kan jaga er ”ända in i kacklet” som Centern säger!

  5. lf

    Hur skall du ta de hopplösa ur deras situation.Högern har aldrig ställt upp på de sämst ställdas situation.Välgörenhetsgalor tror du säkert på,där man skall förmå de sämst ställda ge en slant.Låt oss gemensamt betala en bra skatt för att utjämna skillnaderna i samhället.Det skulle du satsa på Anders Ågren.Ingenting gratis med en kraftig solidarisk skatt.

  6. Orvar

    Inte undra på att de har de högsta skattetrycket i världen, tätt följt av oss i och för sig. Men jag tror Danskarna måste ransaka sig själv. Knarkliberaler hoppas jag få slippa i den svenska politiken

  7. Anders Ågren

    Svar till Oscar (2010-02-15 16:56)
    Jaga på du 🙂 Men i vissa frågor kanske vi som Allianspartier helt enkelt inte kommer överens. Och i det här fallet är det ju inget ”problem” eftersom det inte är en fråga som avgörs av kommunen, utan en fråga för landstingspolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.