Alliansen värnar välfärden

Alliansregeringen har sedan maktskiftet 2006 tillfört stora summor pengar till kommuner och landsting.  Tillsammans med andra satsningar innebär detta att Alliansregeringen 2010 har förstärkt kommunsektorn med 38 miljarder kronor, jämfört med 2006 års nivå. Detta för att – i den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet – kunna värna skola, vård, omsorg. Välfärdens kärna.

Ledande socialdemokrater har gång på gång angripit regeringen för att inte satsa tillräckligt på kommuner och landsting. Men verkligheten ser annorlunda ut: Regeringen har gjort miljardsatsningar genom bl.a. ökade statsbidrag och såväl kommuner som landsting gör stora överskott. Regeringen har t.o.m. tillskjutit mer pengar än vad SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har begärt.
 
Trots detta påstår Holmlund på sin blogg att Alliansregeringen "slaktar" den generella välfärden. Mer pengar från staten till kommunerna är alltså att SLAKTA den generella välfärden?!?? Förhoppningsvis genomskådar de allra flesta vad han skriver på sin blogg.
 
Rätt ska vara rätt.

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Mike

    Om du ej vet vad Aliansen gjort för att rasera välfärden,så läs ”Bokslut Reinfeldt” och begrunda just detta.Chockhöjning av A-kasseavg,arbetslöshetsavg. för akassorna som gjorde att de kassor med mest arbetslösa fick höja avgifter mest,vilket bör göra att fler som trol behöver A-kassa tvingas hoppa av kassan för att det blir för dyrt. Man har även tagit bort arbetsgiv.ansvar för att göra rehabiliteringsutredning.Man har tagit bort avdraget för a-kassa och fackmedlemsskap vid deklaration, men arbetsgivarna för fortfarande dra av för medl. i sina serviceorganisationer etc etc. läs och begrunda.

  2. lf

    Men hur det kommit sig att alla edra satsningar har slagit så fel?
    Skillnaderna har bara ökat och utanförskapet är större än någonsin.
    Vi är snart tillbaka till ”Fattig Sverige”.Brukspatronernas tid är snart här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.