Moderaterna anses ha bäst politik för fler jobb

En ny mätning som publicerats i Dagens Industri visar att svenskarna har störst förtroende för Moderaterna när det gäller vem som har bäst politik för fler jobb och att bekämpa arbetslösheten.

 Citat:
1 000 personer tillfrågades om vilket parti de känner störst förtroende för när det gäller jobben och arbetslösheten. 35 procent svarade Moderaterna och 25 procent Socialdemokraterna. Övriga fem riksdagspartier fick mellan 1 och 3 procent. 29 procent är tveksamma.

Redan vid förra mätningen, i april, hade väljarna störst förtroende för Reinfeldts jobbpolitik – 32 procent mot Mona Sahlins 27 procent. Nu har försprånget alltså ökat.

 
Källa: TT
 
Jag förstår varför socialdemokraterna kommer med mer och mer desperata utspel, nu när valet närmar sig med stormsteg. Socialdemokraterna ses inte längre som en garant för stabilitet, för sunda statsfinanser och inte heller ett parti som värnar arbetslinjen.
 
Moderaterna har övertagit den rollen.
Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Sara

    Inte så konstigt att folk tycker det! Jobblinje för mig och många andra är riktiga jobb som ni Moderater förespråkar. Inte en bidragslinje som förstör vår välfärd! De som ej kan arbeta av olika anledningar ska få stöd och hjälp att komma tillbaka eller känna att man kan vara sjuk utan att tappa ersättningen så man klara det dagliga. De som arbetar ska se till att skatt kommer in så vi har råd att sköta om de som är sjuka mm. Det har ni Moderater visat tydligt att ni förespråkar. Att slentrianmässigt förtispensionera som S vill är en idiotiskt poltik. Min röst har ni!

    Mvh / Sar

  2. Pelle

    Anders Du fick fyra konkreta frågor om er politik på din blogg i söndags:

    ”Vad har ni gjort för de ungas möjlighet att komma i arbete? Vad har ni gjort mot de sjuka? Hur har ni inte straffat de arbetslösa? Varför ”straffbeskattas” de som tar ut sin uppskjutna lön nu (pensionärer)?”

    Varför svarar du inte?

    Har du inga bra svar?

    Som jag skrev då ”samhället har blivit kallare under alliansregeringen”!

  3. Pär Andersson

    Tycker du det är bättre att skänka skattemedel till de friska höginkomsttagare som får del av de bidragsjobb som skapas via ROT- och RUT-avdragen? Det är ju bara ett infernaliskt sätt att smöra sin väljarkader samtidigt som det ser ut som om arbetstillfällen skapas och arbetslösheten då går ned.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.