Inte konstruktivt bestraffa företagare i Umeå, Holmlund

Jaha. Så var Lennart Holmlund (S) i gång igen och ska angripa Svenskt Näringsliv och alla deras medlemsföretag.

Holmlund hävdar att politiker inte längre är välkomna att besöka Svenskt Näringslivs företag, men det är ju fel. Politiker från alla partier är välkomna, även under valrörelse att träffa fackklubbar och företagsledningar. Men nu liksom tidigare ska det inte bedrivas ren valrörelse inne på arbetsplatserna. I slutändan är det dock den enskilde företagaren som bestämmer vad som gäller på just det företaget oavsett vilka rekommendationer som Svenskt Näringsliv har skickat ut från centralt håll. Det är det besked som jag har fått i denna fråga.

Holmlund är nu inne på linjen att Umeå kommuns näringslivs- och planeringsutskott (vi gör gemensamma studiebesök en gång i månaden) i framtiden ska bojkotta företagsbesök hos de företag som är medlemmar hos Svenskt Näringsliv. Besök ska endast göras hos företag som är med i andra organisationer. Och allt detta ståhej pga att rikspolitikern Östros tydligen fått nej när han ville göra ett företagsbesök.

För detta ska nu alla de företagare i Umeå straffas, som råkar vara medlemmar i organisationen Svenskt Näringsliv.

Ja, vad ska man säga? På det här sättet bygger man inte ett positivt företagsklimat i Umeå.

Så fånigt. Så maktfullkomligt!

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.