Lite väl mycket faktafel som sprids i massmedia just nu

Först nu på morgonen såg jag ett inslag på TV4 från i fredags, där både reporter och S-politikern Hans Lindberg har fått Alliansens förslag helt om bakfoten.

Allt började med att Hans Lindberg i en insändare påstod att Alliansen Umeå vill ta bort 600 sommarjobb. Det är i sak fel. Vi föreslår inga förändringar överhuvudtaget när det gäller feriejobben jämfört med vad socialdemokraterna har gjort. Ingen skillnad alltså.

Men till skillnad från (S) föreslår vi en fortsättning på de s.k. "Balticjobben", den särskilda satsningen som Balticgruppen tog initiativ till och finansierade tillsammans med kommunen. Alliansen har lagt in särskilda extra pengar för att kunna fortsätta ytterligare ett år med detta fast mer begränsad omfattning. För att sedan inte fortsätta med det från år 2012 och framåt.

Men i inslaget så framstår det som att vi från och med år 2012 inte vill satsa pengar på feriejobb. SUCK. De har ju inte med varandra att göra!

Hans Lindberg (S) sprider felaktigheter om Alliansens budgetförslag och tyvärr går TV4-reportern i hans fälla och spinner vidare på hans påståenden.

Men en enkel faktakoll hade kunnat visa att Lindberg har fel.

Jag börjar bli allvarligt less på att media dels skriver fel, dels sänder felaktiga uppgifter. Det händer mer eller mindre varje dag nu – men man ids ju inte bråka om allt. Bara idag i tidningen såg jag uppenbara felaktigheter.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Åsa Holmgren

    Ville bara också påpeka ett annat felaktigt uttalande i dagens Vk från rfsl:s ordförande Lennart lidström: Han säger angående Umeå pride att han tror att de enda partierna som inte var representerade i paraden var moderaterna och Kd. Jag gick själv paraden i det fantastiska vädret och såg att moderaterna var representerade. Tycker bara att rätt ska vara rätt och inget annat!
    MVH
    Åsa Holmgren

  2. Jörgen

    Varför vill ni ta bort 600 sommarjobb för unga?
    Tycker även du som stadsministern att ungdomsarbetslösheten är en synvilla?

  3. Anders Ågren

    Svar till Jörgen (2010-09-06 16:50)
    Hej! Vi vill inte ta bort några sommarjobb överhuvudtaget. Påståendet har spridits bl.a. på insändarsidan i VF, men är inkorrekt. Tvärtom satsar vi i Alliansen MER resurser för att möjliggöra jobb för unga i Umeå.

  4. Anders Ågren

    Svar till Åsa Holmgren (2010-09-06 13:03)
    Tack för påpekandet, Åsa! Ja moderaterna var ju med såväl på Umeå Pride Charity Dinner på fredagen,lördagens Prideparad som i den efterföljande politiska debatten på Umeå pride. Så det är mycket tråkigt om det finns de som vill ge sken av att vi inte har varit med. HBT-frågorna är viktiga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.