Mer pengar i plånboken fr.o.m. januari 2012!

I en intervju i Rapport igår så förklarade Reinfeldt (M) att det skulle bli ett femte steg i jobbskatteavdraget fr.o.m. 1 januari 2012, om ekonomin fortsätter utvecklas positivt.

Enligt tidigare beräkningar skulle ett femte steg i skattesänkingarna innebära 190-375 kr mer i plånboken per månad, för alla dem som arbetar. Och den gruppen blir dessutom som bekant större och större då ekonomin går för högvarv och fler och fler nyanställs.

Inte nog med det. Reinfeldt öppnade dessutom för ytterligare sänkt skatt för pensionärerna och ännu fler steg i jobbskatteavdraget under kommande år. Allt givetvis under förutsättning att ekonomin så tillåter.

Sammantaget: mycket goda nyheter för svenskarna!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Daniel

  Och alla de individer som inte kan eller bör arbeta? För dessa individer har det inte lagts många ören, snarare tvärt om. Tack vare den nu förda, socialt tveksamma, politiken bör vi snart se en högre grad utanförskap med högre kriminalitet som följd. Det är aldrig bra för ett samhälle att klyftorna ökar. Jag hoppas innerligt att oppositionen får reda på sin kommunikation till väljarna!

 2. Hårt arbetande

  Daniel, menar du att vi skall muta potentiella brottslingar så de inte begår brott. Nej då är det bättre att satsa på vården, rehab och psyket som denna regering gjort mest av alla. Helt klart skall vi behålla världens högsta bidrag, men varför jämställa bidragen med arbetsinkomst när man har så mycket tid till att utföra sina sysslor.

 3. leif

  Tack gode gud att man har hälsan så att man kan arbeta. Tänk om jag varit sjuk och dessutom blivit misshandlad av regeringen samtidigt som jag försöker bli frisk. Trodde inte man sparkade på människor som redan ligger ner. Bra jobbat Ågren och andra som är för misshandel av sjuka och svaga

 4. Daniel

  Jag menar att man i förlängningen skapar brottslingar genom denna politik. Nöden kräver. Det handlar inte om att muta; det handlar om att skapa ett klimat i samhället där människor kan känna en trygghet i sin vardag, det vinner vi alla på. Jag är säker på att de liberala också vill att människor ska känna trygghet i sin vardag, de har bara andra vägar att försöka nå dit. Att de sedan inte inser att det alltid kommer vara människor som står utanför ifall de ska klara sig själva är en helt annan femma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.