Viktigt fortsätta med jobbskatteavdrag

I flera medier uppmärksammades igår att  det blir mindre pengar kvar i plånboken under år 2011, jämfört med de goda år som varit tidigare. Skattesänkningar, låg ränta och låg inflation har tidigare bidragit till att många hushåll haft mer pengar att röra sig med men nu blir det tuffare. Höjda bolåneräntor och stigande priser på bensin, el etc gör att det blir mindre pengar kvar.

Detta understryker bara behovet och nödvändigheten av att fortsätta sänka skatten, dels för dem som arbetar (via jobbskatteavdraget), dels för landets pensionärer.

Ser att Lennart Holmlund också uppmärksammar på sin blogg att människor får mindre pengar kvar i plånboken. Men det intressanta är vad han inte skriver.

Hade socialdemokraterna fått igenom sin politik hade det nämligen inte blivit några skattesänkningar och då hade människor haft betydligt mindre pengar kvar i plånboken, månad efter månad, år efter år. Då hade undersköterskan, läraren. polisen, metallaren haft en hel månadslön mindre att röra sig med per år. Bara pga (S) ovilja att göra det mer lönsamt att arbeta.

Tack vare en ansvarsfull politik har regeringen möjlighet att under kommande år fortsätta på den inslagna vägen, och sänkt skatt både pensionärer och dem som arbetar är högprioriterat.

 

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Leif

    Men hade vi fått regeringsskifte så hade vi tagit hand om dom svaga i samhället istället som nu, misshandel och förnedring. Precis som dom blåa vill ha det.

    Någon gång kommer egoismen att försvinna, dvs när man får en släkting eller vän som blir svårt sjuk och behöver hjälp men inte får den. Ingen människa med hjärta kan efter något sådant rösta blått, ever again.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.