Politikerfjäsk för Ikea?

Det som praktiskt taget ALLA har längtat efter – Ikea till Umeå – är nu på gång. Frågan är inte om, utan när. Ikea håller nu själva, med hjälp av kommunen, på att kolla upp olika lokaliseringsalternativ i Umeå för var de ska etablera sig. Ersboda, Klockarbäcken och Entré Syd är sådana platser som nämnts som tänkbara.

En Ikeaetablering i Umeå har stått högt upp på de flestas önskelista under LÅNG tid, och det kommer betyda oerhört mycket för Umeås tillväxt. Det kommer betyda mycket för handels utveckling – nya företag, nya arbetstillfällen, ökade skatteintäkter till det allmänna.

Så längt är allt gott och väl.

Därför är det oerhört tråkigt, och beklämmande, att se den debatt som nu uppstår. Jag hoppas verkligen att dagens artikel i VK, med rubriken "Politikerfjäsk för Ikea tycker Svensk Handel" är en rubrik som rubriksättarna på tidningen har hittat på, och inte något som någon i Svensk handel har sagt. Handels representanter borde rimligen inse betydelsen av en Ikeaetablering i Norrlands största stad..

Från moderat sida kommer vi göra allt för att underlätta för en Ikea-etablering i Umeå – oavsett var de nu vill etablera sig i kommunen.  Det får vara slut på missade chanser. Det räcker med långbänkar i vår stad. Ikea är på gång till Umeå – varför ska det vara så svårt att glädjas över det?

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Thomas Fridh

    Hallå Anders
    Tror nog att SH står för ungefär det som rubriken antyder. Deras utgångspunkt är väl att sällanköpshandeln bör helst samlas branschvis. DVS all möbelhandel på ett ställe, all elektronikhandel på ett ställe osv. På så sätt blit det lättare för mig som kund, jag åker till en marknadsplats och åker därifrån med en stol. Inga onödiga resor mellan olika marknadsplatser = sparad tid, sparade pengar och spard miljö. Ur det perspektivet är ju Ersboda ett bättre etableringsalternativ.
    Tycker dock att nu kör vi så det ryker!!!

  2. Villy Hansen

    Haka inte upp er på semantiken i betydelsen ”att fjäska”. Upphovsmakaren har en annan agenda. Det handlar inte om fjäsk utan att det finns ett annat intresse i frågan. Inte handlar det om att man i stället för att ”fjäska” skulle vänta på att bli uppbjuden. Vad skulle handeln var utan att fjäska för kunderna? Blyga pojkar får sällan kyssa vackra flickor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.