Äntligen dags för utbyggnad av Umeå Airport?

Ni som läser min blogg vet att jag det senaste året har engagerat mig i framtiden för Umeås flygplats – Umeå Airport. Det senaste året har jag väckt frågan om utbyggnad av flygplatsen via insändare, i debatt i fullmäktige och genom inlägg här på bloggen.

Med rekord i antalet flygpassagerare, många bolag och flygningar per dag så är det uppenbart för alla att det behövs en utbyggnad, både av avgångshallen och av ankomsthallen. 

Det har dock varit tydligt att en utbyggnad och satsning på flygplatsen har krävt viss regional medfinansiering då Svedavia inte haft alla ekonomiska muskler själva för en sådan utbyggnad. Man behöver att även andra går in och finansierar investeringen, på det sätt som skett i exempelvis Luleå.

Nu verkar det kunna hända saker. Senare idag får vi upp ett ärende på kommunstyrelsens arbetsutskott som gäller just medfinansiering av utbyggnad av Umeå Airport. Mycket glädjande! Och inte en dag för tidigt.

Det här blir en spännande dag. Mer info senare!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas

    Bra! Umeå Airport håller inte alls måttet idag. Det behövs även ordentliga gater, som på exempelvis Midlanda, så att man slipper använda mobila trappor och gå utomhus till och från flygplanen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.