Apropå Nordmalings nya giv

Läser dagens VF på nätet.

Jag välkomnar att kommunstyrelsens ordförande i Vännäs, Johan Söderling (S) – tillika ordförande i Umeåregionens regionråd – är så tydlig i VF när han instämmer i den kritik jag framfört apropå Nordmalings förslag till ny marknadsföringsplan. Det stider mot tankarna med samarbetet mellan våra kommuner: Umeå, Vännäs, Nordmaling, Bjurholm, Vindeln och Robertsfors.

Positivt att han har tänkt ta upp Nordmalings agerande på nästa regionrådsmöte i Umeåregionen. Nån ordning får det ju vara.

Vi vill ju självklart alla att det ska gå bra även för Nordmalings kommun. Samarbetet som vi har sedan 1993 inom Umeåregionen bygger ju på att vi jobbar TILLSAMMANS för att stärka vår region. Gärna offensiva marknadsföringsinsatser för att få fler människor att flytta till vår region. Tummen upp för alla dem som vill göra sina kommuner mer attraktiva att leva och bo i.

Tyvärr gör ju Nordmalings kommunledning tvärtom, när de nu fokuserar på att försöka locka invånare just från en av sina grannkommuner. Det strider mot hela tanken med samarbetet i Umeåregionen. Mne de får såklart göra som de vill.

Att sedan Ulla-Maj Andersson (S) på sin blogg väljer att kalla oss övriga för "förvirrade råttorna" får man väl leva med.

Men nog är det mer konstruktivt att samarbeta, än att hålla på så? Jag har ju bara påpekat att deras agerande strider mot det goda samarbete som funnits sedan 1993. Och den uppfattningen delas ju av företrädare för flera kommuner.

Sen är det upp till politikerna i Nordmaling att fundera över vilken framgångsstrategi som är den bästa för deras kommun.

Nu räcker det med käbbel.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Jag tycker nog vi ska bråka lite mindre med Nordmaling om invånarna i vårt område. Bättre om moderaterna bråkade lite mer om alla idiotiska hastighetssänkningar som genomförts och genomförs i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.