Sådan är socialismen

Tyvärr inte helt oväntat har Arbetarpartiet (fd Rättvisepartiet socialisterna) överklagat detaljplanen för Entré Syd. Redan under debatten i fullmäktige hördes det att en överklagan var på gång. Tilläggas kan att Arbetarpartiet har ett mandat i kommunfullmäktige av 65. 1 av 65.

Intressant sätt att se på demokratin förresten. När man förlorar i demokratiska omröstningar, så går man till domstol för att försöka vinna den vägen istället. Nu blir det väl mest förhalningstaktik. Så används ju tyvärr överklagningsinstrumentet numera ganska ofta i ärenden som gäller vår kommun.

Denna gång alltså för att hindra IKEA från att etablera sig i Umeå. Allt för att sätta käppar i hjulet för IKEAs etablering i Umeå. Allt för att hindra nya jobb att växa fram i Umeå, och hindra nya privata företag att kunna etablera sig i vår region.

Sådan är socialismen.

Vi får hoppas att umeåborna ledsnar på detta oseriösa agerande och röstar bort dem helt från representation i fullmäktige i valet 2014.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Nja, du gör det lite för lätt för dej. Jag försvarar inte arbetarpartiets agerande, men att likna det vid socialismen kan nog bara en högerman göra. Det verkar ju vara på modet här i umeå att överklaga allt. Drar du en paralell då med Degernäsböndernas och fågelvännernas överklagningar om Bottniabanan och menar att även dom då är socialister? Jag bara undrar.

 2. lf

  Blev något förvånad då jag kom fick se Ågrens blogg ”sådan är socialismen”.
  Då måste jag fråga:vilka partier i Umeå anser du då står för begreppet socialister.
  Räkna upp de!
  Då det gäller din trosfrände Redstig i Vindeln så finns det nog inget tvivel att socialdemokrater går under begreppet
  socialister.Har du samma syn som Redstig?
  Har ni olika syn på vilka som är socialister eller?
  Tala nu om för väljarna vad som gäller.
  Vad jag tror är att det simpelt försök få väljare.
  Jag trodde du var något mera seriös än så.
  Men det är väl ett panikartat försök smutskasta och förvilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.