Ofattbart och sorgligt besked

Ofattbart och sorgligt.

Det är med bestörtning jag nyss har tagit emot beskedet att min kollega, folkpartiets gruppledare i Umeå, Britt-Marie Lövgren har avlidit efter några månaders sjukdom. Att det var allvarligt förstod vi alla under hösten men vi har ändå hoppats och trott att hon skulle återhämta sig.

Så blev det alltså inte.

Jag lärde känna Britt-Marie i samband med valet 1998, och vi satt efter det valet båda i dåvarande skolstyrelsen i Umeå. Därefter har vi sedan valet 2002 varit kollegor på gruppledarnivå, i kommunstyrelsens arbetsutskott m.m. Inom ramen för Allianssamarbetet har vi haft ett fruktbart och pragmatiskt samarbete. 

Britt-Marie var en oerhört engagerad och skicklig politiker, driftig och ambitiös – med tunga uppdrag lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Våra tankar går i denna stund till Mats och övriga i hennes familj. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.