Västerbottensmoderaterna på plats i Karlstad!

Godmorgon!

Idag är västerbottensmoderaterna på plats i Karlstad. Det är nämligen dags för det årliga Sverigemötet, då landets ledande moderata kommun-, landstings-, region- och rikspolitiker samlas för att överlägga, ladda och vässa den egna politiken.

Enligt förhandsbeskedet ska vi vara ca 2000 anmälda till konferensen och jag tror nästan att det är rekord. Jag har varit med på det här arrangemanget sedan den tiden då det hölls för bara några 100 deltagare på Arlanda Skycity, i slutet på 1990-talet. Vilken utvecklingen vi har fått vara med om under dessa år! Både i motgång och medgång.

Nu – år 2013 – är moderaterna så mycket större som parti, och är inne på den andra mandatperioden i rad som regeringsbärande parti. Det förpliktigar, men innebär också stora utmaningar.

Idag väntar bl.a. olika seminarier, tal av partisekreteraren och finansminister Anders Borg. Imorgon inleds dagen med anförande av vår statsminister Fredrik Reinfeld. Ska bli riktigt intressant, men som vanligt när man är på såna här tillställningar är det korridorsöverläggningar och möten som är nog så viktiga. Man ska aldrig missa ett tillfälle att bedriva lite "lobbyarbete" i den interna partiorganisationen.

På återhörande!