Vår förskola är världsledande

Fler barn än någonsin går i förskolan – nästan en halv miljon i Sverige. Detta utan att barngrupperna har blivit större under senaste året. Jag tycker det är viktigt att understryka den fantastiska verksamhet som bedrivs runt om i landet på våra förskolor. I media blir det tyvärr ibland så att bara dåliga exempel blir nyheter.

Förra året var jag själv och besökte ett antal förskolor i Umeå, och jag har för avsikt att fortsätta mina besök även under kommande år. Det jag och mina partivänner fick se vid våra besök var en mycket professionell och uppskattad verksamhet. Den svenska förskolan är världsledande. Vi har stor andel utbildad personal, personaltätheten är hög och det pedagogiska arbete med barnen är eftersträvansvärt. Det märks också när andra länder vill utveckla sina förskolor, så har de svensk förskola som förebild!

Däremot finns det alltid saker som kan förbättras, i stort som smått. En sådan sak är det jag nyligen uppmärksammade i fullmäktige, nämligen frågan om arbetskläder av bra kvalitet till personalen inom förskolan. Såväl för inomhus- som utomhusbruk. Det är en arbetsgivarfråga, och därmed en politisk fråga inom kommunen. Vi måste som arbetsgivare bli bättre på att skapa goda förutsättningar och arbetsvillkor för vår personal.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Patrik

    Jag har jobbat runt inom förskolan i kommuner och det som jag möter mig av är personal som känner sig utnyttjad, maktlösa och en uppgivenhet att inte kunna påverka sin arbetssituation. Folk går på knäna på grund av det.

    Kommuner utnyttjar människor och de får utföra arbetsuppgifter som de inte har betalt för. Jag skäms när jag ser det. det medför att förtroende för myndigheter och folkvalda minskar när folket upptäcker hur det funkar i verkligheten… Vårt land Sverige får du tycka vad du vill så länge du tycker som majoriteten och annars är du ett hot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.