Låt Västerbottens Museum ta över ansvaret

Ett antal vänsterpartister gick igår till frontalangrepp och anklagade Alliansens företrädare för att bedriva en "smutskastningskampanj mot en ung kvinna med invandrarbakgrund i stället för att diskutera politiska frågor i sak."

Vad är det som har fått dem att ta till dessa grova anklagelser?Jo, att vi ställer frågor och också kritiserar hur projektet med att utveckla ett Kvinnohistoriskt museum har utvecklats.

Har vänsterpartiets företrädare missat att vi lever i en demokrati, och att man faktiskt får kritisera och ifrågasätta de styrande??? Vi moderater stod bakom den ursprungliga uppgörelsen i kommunfullmäktige om att Kulturväven bl.a. skulle innehålla ett nytt Kvinnohistoriskt museum. Det senaste året har farhågorna vuxit om att det Kvinnohistoriska muséet håller på att utvecklas till "Vänsterpartiets kvinnohistoriska museum". Projektledaren avgick då det hade varit svårt att undvika en tydlig politisk styrning kopplat till vänsterpartiets gruppledare Tamara Spiric, som också är ordförande i styrgruppen. Det har också skett avhopp från styrgruppen.

Projektet har också vuxit i kostnader, jämfört med vad vi var beredda att ställa upp på. Från 5 mkr till 8, som nu kanske är 11 mkr. Ingen kunde svara på vad den exakta kostnaden blir, när vi debatterade frågan i fullmäktige sist. Vi moderater har föreslagit att kontakt borde tas med Västerbottens Museum, för att de ska ta över projektet. Låt de som kan frågan om muséer, också hantera frågan. De har kunskapen och kompetensen att driva ett museum. Sammanfattningsvis: banta ner kostnaderna, banta ner volymerna för det planerade museet och låt Västerbottens museum ta över ansvaret för frågan.

Är man en ledande politiker måste man kunna diskutera, debattera och även vara beredd på att få kritik för den politik men bedriver. Detta gäller oss alla, och således även Vänsterpartiets gruppledare.

Förmodligen har Vänsterpartiet i Umeå tänkt att anfall är bästa försvar, men i det här fallet har de lagt krokben för sin egen gruppledare. Och sen tillägger de i debattartikeln att de själva har fullt förtroende för Spiric……. Jo, allt annat vore ju extremt anmärkningsvärt.

Snacka om självmål!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Lena

    Men snälla du. Nog vet väl du sanningen och vilken chans ni tar nu innan val. Tamara är en vinnare vilket väcker känslor. Har man fått jobba jämte och med henne vet man vilken kvinna hon är. Hon är sann och ärlig och besitter långt mycket större kunskaper än många av er andra. Dessa påhopp är så typiskt borgarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.