Att träna för att må bra

I sommar har jag och hustrun hunnit med att träna kontinuerligt. Vårt vanliga gym, IKSU Plus, har haft sommarstängt så vi har varit uppe på IKSU Sport istället. Funkar ju såklart alldeles utmärkt!

Av och till får jag gliringar om att det har blivit lite väl mycket träning för min del, om att jag kanske tränar lite väl mycket etc etc. Det ska vara någon måtta med allt 🙂 Finns också de som ifrågasätter VARFÖR man tränar. Till dessa har jag ett enkelt svar: jag tränar för att må bra.

Men jag kan bara notera hur mycket piggare jag blivit sedan jag började träna. Piggare, sover bättre, nästan aldrig förkyld etc etc.Det låter väl helt ok? I tidningen Topphälsa refererades till en artikel om träningens konsekvenser: träning förbättrar både sömnen, orken, stresståligheten och inlärningsförmågan. Träning gör dig också snabbare i tanken och sänker sjukfrånvaron. I samma tidning konstateras att ”Fysisk träning är beroendeframkallande. Kroppens eget må bra-medel, endorfin, frisätts vid fysisk träning, och de flesta känner sig gladare direkt efter fysisk aktivitet.”

Vi väljer själva. Men för egen del är jag glad att ha valt att börja träna, även om det var lite kämpigt och motigt ibörjan. Alla de positiva effekterna märks numera av. Och det känns riktigt bra! Sen är det ju ett plus att man också lever längre 🙂

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Se hur bra IKSU Sport är, mest öppet av allt i Umeå. Och då idealiskt för att skapa mer för idrott, motion och friluftsliv. Om detta sista, är här en av mina campusidéer, stadscamping i öppna områden (t ex samarbete med First Camp, eller annan turistaktör) och i tomma studentlägenheter.

    Med mer av turister är ju bad- och simutveckling av IKSU:s simhall idealiskt och blir det som lockar särskilt sommartid, annars ganska tomt på campus då. Umeå C kan då kosta på gratis badbussar centrum-campus t o r, kanske i samarbete med badaktörer om de är andra än IKSU, eller IKSU självt.

    Och så kan Nannakvarteret få de centrumbehov detta har, som ju inte var kommers, det sprack ju med Nannabadplanerna, och inte bad som nu föreningar så tydligt sagt nej till i Umeå Föreningsråds enkät. Kanske bostäder och kultur och parkering?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.