Skadegörelse

Foto: Kl. är 06.50 när jag kommer till stadshuset. Ser att nån roat sig med att klottra på stadshuset. Förbannat onödigt. Det kostar kommunen och skattebetalarna många miljoner varje år att sanera klotter. De pengarna kunde användas till betydligt bättre saker!

Nu när jag på morgonen kom cyklande till stadshuset såg jag att någon/några hade klottrat på stadshuset. Förbannat onödigt. Även i tunneln under Västra Esplanaden var det rejält nedklottrat.

Det kostar skattebetalarna mycket pengar att sanera väggar och laga efter klotter, glaskrossning och annat, inte bara i det här fallet utan generellt över hela staden. Umeå är hårt drabbat av klotter och annan skadegörelse, vilket vi diskuterade för inte så länge sedan i vårt lokala brottsförebyggande råd. Tänk vad trevligt det hade varit om pengarna hade kunnat gå till något positivt och vettigt istället för att städa upp efter klottrare?

Pengarna som används för att bekosta sanering hade kunnat användas till betydligt bättre saker!

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Sådan här skadegörelse av destruktiv uppmärksamhetssökande klotter ska förebyggas undan. Att saneringen förflyttas till mer konstruktiva verksamheter.
    Likväl inom andra områden att titta på så kommer det att alltid finnas dessa vandalister vad än vi vill med skadegörelser och våldsamheter och girigheten får bort dessa.
    Inte att fördöma någon i förhand utan att ha funnit kunskapen och orsaken av bakom liggande faktorer till att skadegörelser uppstår. Rätt verktyg krävs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.