Tack för förtroendet!

Idag valdes jag av en enig nomineringsstämma till första namn på den moderata kommunvalsedeln i Umeå inför valet 2014. Nedanstående pressmeddelande gick ut tidigare idag.

 

PRESSMEDDELANDE 2013-09-21

 

Ågren etta på moderaternas valsedel i Umeå

 

Moderaterna i Umeå genomförde på lördagen sin nomineringsstämma och fastställde kommunvalsedeln inför valet 2014. Partiets nomineringsprocess har pågått sedan i maj, där föreningar och medlemmar har kunnat nominera kandidater till valsedeln.

Det var en enig nomineringskommitté som för två och en halv vecka sedan beslutade om ett förslag till valsedel. Nomineringsstämman med M-föreningarnas valda ombud följde på lördagen nomineringskommitténs förslag i alla delar och fastställde valsedeln i enighet. Stämman ägde rum på Umeå Folkets Hus i Petterson-Bergersalen.

41-årige kommunalrådet Anders Ågren toppar valsedeln. Valsedeln innehåller 51 namn och det är för andra valet i rad också en helt varvad lista med män/kvinnor.

Anders Ågren kommenterar:

– Jag är mycket stolt över att återigen få förtroendet att vara moderaternas toppkandidat. I förra valet gjorde vi moderater vårt bästa val i Umeå på 80 år, men 2014 ska vi höja oss ytterligare en nivå.

– Nya Moderaterna står redo att ta ansvar i Umeå. Vi står för tillväxt, full sysselsättning och ett hedrande av Umeandan. Förutsättningarna är goda för Alliansframgång i valet 2014. Vi har många duktiga kandidater i vårt lag, och många engagerade valarbetare. Vi kommer fortsätta med dörrknackningskampanjer och annan utåtriktad verksamhet ända fram till valdagen i september 2014.

Moderaterna har idag 13 mandat i kommunfullmäktige. De 15 första namnen på den i helgen fastställda valsedeln är följande:

 1. Anders Ågren
 2. Gunilla Berglund
 3. Elmer Eriksson
 4. Terese Andersson
 5. Stefan Nordström
 6. Natalja Kaganovitch
 7. Ulrik Berg
 8. Marianne Löfstedt
 9. Lennart Johansson
 10. Tina Lindsten
 11. Igor Jonsson
 12. Elin Jonsson
 13. Greger Knutsson
 14. Sofia Ekman
 15. Leif Lundgren

2 kommentarer

 1. lf

  Jag gratulerar dig att moderaterna gett dig nytt förtroende.
  Då man ser på listan på dina motkandidater,så blir man kanske inte så imponerad..
  Men iallafall cyklade jag förbi thajländarnas läger vid kommunals parkering idag.Jag såg slummen i Lagos framträda i Umeå, vår stad.Tvätt hängde från dörrar och fönster från gamla utrangerade bilar och från tält.
  Jag skyller inte du för rådande situation,men jag tycker att år efter år sker samma sak och varje år säger man att man har löst problemen.
  Dessa profitörer som utnyttjar de sämst ställda är avskyvärt.
  Regeringen som som styr de som får komma in måste ju sätta press på dessa profitörer.Låt de deponera en stor summa pengar som inte betalas tillbaka om inte problemen löses.
  Har du besökt slummen Ågren?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.